Sådan konfigureres en router til en Xbox

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din internetbrowser. Indtast IP-adressen til din router i URL-linjen (se Ressourcer). For de fleste almindelige routere, som Netgear og Linksys, er routerens IP-adresse 192.168.1.1.

2.

Klik på linket 'Port Forwarding' i din routerens konsol. Linksys, linket hedder 'Application and Gaming.' Port forwarding gør det muligt for din Xbox at få adgang til internettet uden at blive blokeret af routerens firewall.

3.

Indtast et navn til portpredningskonfigurationen. Dette er et venligt navn, der hjælper dig med at genkende indstillingerne som Xbox port videresendelse konfiguration.

4.

Indtast '1' som startport og indtast '65535' som slutningen portnummer. Indtast IP-adressen til din Xbox i tekstboksen 'IP-adresse'.

5.

Vælg 'Begge' for 'Protocol' -menuen. Klik på 'Gem' eller 'Anvend indstillinger' nederst på konfigurationsskærmen. Knappenes navn afhænger af din routerproducent. Dette åbner porte og konfigurerer din router til Xbox.

Hvis du ejer en Xbox, kan en Xbox Live-konto give dig mulighed for at oprette forbindelse online med andre spillere for at spille multiplayer-spil. Før Xbox kan oprette forbindelse til internettet, skal du konfigurere din router, så Xbox kan få fat i en IP-adresse. Konfiguration af routeren åbner også nogen blokke, der bruges af routerens firewall. Disse to konfigurationer udføres i routerens administrationskonsol.