Sådan planlægger og opbygger du et computernetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Planlægning af netværkets design

1.

Bestem netværkets behov ved at oprette en beskrivelse af netværket og de opgaver, som netværket skal håndtere. Er netværket til et hjem, en hjemmebaseret forretning eller en kommerciel virksomhed? Hvor er netværket placeret: i en etagers bygning, en bygning med flere historier eller i flere bygninger? Hvor mange brugere vil netværket understøtte? Hvilke typer opgaver vil udføres ved hjælp af netværket: internet browsing, internet fildeling eller forretningsdrift? Overvej omhyggeligt svarene på disse spørgsmål og eventuelle andre spørgsmål, der måtte opstå, og brug disse oplysninger til at formulere den bedste tilgang til at følge ved fastsættelsen af ​​kravene til det nye netværk.

2.

Analyser enhver eksisterende netværksinfrastruktur for at identificere eventuelle styrker eller svagheder ved det nuværende design. Hvis dette er et nyt netværk, skal du overveje designet af andre netværk, som du måske er bekendt med. med f.eks. en venns eller arbejdsgiverens netværk, og prøv t o indlemme de vigtigste styrker i disse netværk i dit design. Hvis dette projekt erstatter et ældre system, skal du forsøge at få et indblik i behovene i det nye netværk ved at tale med brugere af det nuværende system. De kan give yderligere anbefalinger om forbedringer af det nuværende design. For nye systemer, hvor der ikke findes noget tidligere netværk, hvor du kan sammenligne den nuværende plan, skal du skitsere, hvad du vil have dit netværk til at gøre og designe det langs disse linjer.

3.

Næste trin er at bestemme den hardware og software, der er nødvendig for at opfylde systemkravene for det nye netværk. Identificer mulige løsninger til at overvinde svaghederne opdaget i det nuværende netværk og evaluer disse løsninger for at bestemme den, som bedst imødekommer netværkets design. De fleste netværk har brug for mindst en router, især mindre hjemmenetværk. Store netværk kan muligvis tilføje flere routere eller switches for at gennemføre designet.For hjemmenetværk gør en router, en printer og mindst to computersystemer eller input enheder op et netværk. Hvis en trådløs forbindelse foretrækkes, skal du sikre dig, at computersystemerne har trådløse netværksadaptere, og at routeren til systemet er kompatibel med trådløse adaptere i inputenheder og arbejdsstationer. Fra og med 2010 er de fire trådløse standarder 802.11 a / b / g / n, og hver standard har forskellige driftsegenskaber end de andre. For de fleste hjemmenetværk, der bruger 802.11 g eller 802.11 n-kort med en kompatibel router, skal det være tilstrækkeligt til at opfylde netværksbehovet.

Netværksinstallationen

1.

Med de nødvendige netværkskrav skal du sammensætte de nødvendige kablings-, hardware-, software- og netværksadgangsapparater, der er nødvendige for at opbygge netværket. For bedre at hjælpe med at forstå processen med at opbygge et netværk undersøger følgende beskrivelse installationen af ​​et kablet / trådløst hjemmenetværk bestående af to stationære computere, en bærbar computer, en trådløs printer og en trådløs router. Ændre dette design efter behov for at passe til dit eget netværk.

2.

Opstil computerens arbejdsstationer, printeren og den bærbare computer i det område, hvor de skal lokaliseres. Bestem det bedste sted at placere den trådløse router, så routeren er let tilgængelig for netværksforbindelsesmetoden fra din internetudbyder, og er forholdsvis centralt for det område, du ønsker at dække med det trådløse signal.

3 .

Kør Ethernet-kabling fra hver stationær arbejdsstation til den trådløse router. Indsæt installationsdisken, der fulgte med routeren, fra arbejdspladsen nærmest den trådløse router, og følg kommandoerne for at forbinde router, arbejdsstation og internetudbyder til at oprette internetadgang. Under denne proces vil du også konfigurere dine indstillinger for trådløse adgangspunkt.

4.

Slut de resterende Ethernet-kabler fra printeren og den resterende arbejdsstation til den trådløse router, og tilslut derefter til den trådløse bærbar computer, der bruger forbindelsesprocessen til det specifikke operativsystem, der kører på den bærbare computer.

5.

Kontroller hver arbejdsstation for tilslutning til netværket og internettet. Hvis alle elementer er installeret korrekt, vil der være forbindelse til internettet fra hver computer.

Tips og advarsler

  • Brug den nødvendige tid til at analysere behovene af netværket, inden vi fortsætter frem til design- og implementeringsfasen. Korrekt analyse af computerens behov på forhånd sparer meget tid, penge og hovedpine. Opsætning af et netværk er ikke en vanskelig opgave, men det kan være en langvarig. Vær tålmodig, dobbeltkig alle forbindelser og følg de anbefalede anbefalinger, der leveres sammen med hardware til netværksforbindelse. Hvis du tager din tid og verificerer, at alt er korrekt, mens du går sammen, bliver resultaterne et fuldt fungerende netværk, der er klar til at oprette forbindelse til internettet. Alt, hvad der er tilbage, er at konfigurere hardware og den anden enhed (er) til at kommunikere med hinanden i henhold til specifikationerne for operativsystemet, som anvendes i hver maskine.
  • Til design af et hjem eller hjemmekontoretværk , bør en nøje analyse af behovene i computernetværket forud for opbygningen af ​​netværket være tilstrækkeligt. Hvis du har begrænset erfaring med computere og computernetværk, skal du bruge tid på at undersøge forskellige netværksdesign og deres fordele, og omhyggeligt justere denne procedure for at opfylde dine specifikke behov. Overvej konsultation fra en professionel for at fejle eventuelle problemer, du oplever.
  • Ved planlægning og opbygning af et computernetværk er overvejelsen af ​​netværkets krav af største betydning. Uanset om planen er for en ny netværksinstallation eller en opgradering af en eksisterende netværksinfrastruktur, omfatter overvejelserne for udformningen af ​​netværket de planlagte behov i netværket og det udstyr, der er nødvendigt for at imødekomme disse behov. For at være en succes kræver planen og det bedste design af netværket en omhyggelig analyse af disse netværksegenskaber. Afhængig af netværksstedet og de påtænkte anvendelser af computernetværket vil trinene i planlægningen af ​​netværket føre til forskellige designs til at opfylde de enkelte behov i computernetværket.