Web overvågningsværktøjer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Webovervågningsprogrammer hjælper med at forhindre systemets nedetid. Siden opretholdelse af et websted kan svare til at spore en døgnaktivitet, skal du holde eksterne og interne komponenter som f.eks. Netværksenheder, hosting-tjenester, responstid og hukommelsesplads under konsekvent overvågning. For eksempel kan nedetid eller udfald på e-handel forhindre kunder i at gennemføre transaktioner. Derfor er det vigtigt at opretholde så meget oppetid som muligt.

FreeWebMonitoring

FreeWebMonitoring overvåger en websteds tilgængelighed syv dage om ugen og 24 timer i døgnet og sender e-mail-beskeder og ugentlige resultatrapporter til webstedets administrator. Tjenesten bruger anmodningsfejl for at lade administratoren kende status for forbindelsen mellem webstedet og internettet. En 404-fejl angiver, at serveren ikke blev fundet, en 403-fejl angiver en forbudt anmodning og en 301-fejl indikerer, at webadressen er blevet flyttet permanent.

Host Tracker

Host Tracker overvåger et websteds uptime eller nedetid i intervaller på en, fem, 15, 30 og 60 minutter. Tjenesten kan oprette rapporter til bestemte tidsperioder (dagligt, ugentligt og månedligt) og kan indeholde statistikker i rapporterne. Host Tracker kan sende beskeder via SMS, e-mail eller Google Talk. Derudover kan tjenesten udføre en øjeblikkelig webstedscheck og bruger opetidsparametre til at overvåge leverandørens tilgængelighed.

Internet Seer

Internet Seer kontrollerer dit websted fra flere geografiske overvågningssteder med flere intervaller. Denne service har flere værktøjer til overvågning af websteder, herunder transaktionsovervågning, overvågning af effektiviteten og overvågning af tilgængeligheden. Den understøtter HTTP-, HTTPS- og SMTP-protokoller og gør daglige, ugentlige og månedlige rapporter tilgængelige i 90 dage efter rapporteringsrammen. Andre funktioner i tjenesten omfatter brudte link alarmer og tidszone tilgængelighed rapporter.