Forskellige DSL-hastigheder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Digital Subscriber Line (DSL) internetadgang er et populært valg blandt de forskellige bredbåndstjenester. DSL bruger en ekstra båndbredde af forbrugertelefonsystemet, der ikke anvendes til talekommunikation. Dette wire-sharing-design skaber en naturlig begrænsning for de maksimale upload- og downloadhastigheder for DSL-service, der i sidste ende bestemmes af de fysiske ledninger og udstyr, som kundens signal skal rejse til.

Omfang af hastigheder til rådighed

Spekteret af generelt tilgængelige DSL-hastigheder varierer fra et lavt niveau på 128 kbps (tusind bits per sekund) til 20 Mbps (million bits per sekund). Hastigheden af ​​en forbrugerforbindelse annonceres i et par tal, der repræsenterer download- og uploadhastighederne, som ikke er de samme. For eksempel kan tjenesten blive annonceret som 1,5 Mbps / 128 kbps, hvilket indikerer at du vil have 1,5 megabit per sekund downloadbåndbredde og kun 128 kilobits per sekund uploadbåndbredde.

Omfang af hastigheder inden for et nabolag

Den faktiske hastighed af en DSL-forbindelse påvirkes af en række faktorer. Det sker ofte, at brugere i samme kvarter, der alle bruger den samme DSL-udbyder, rapporterer en række båndbreddehastighedsmålinger. DSL er meget følsom over for ledningsgrad og udstyrs kvalitet og afstanden mellem telefonkontakten og dit hjem. Bedre ledninger og udstyr eller fysisk tættere på kontakten vil resultere i hurtigere hastigheder.

Hastighed og dit udstyr

Alderen og kvaliteten af ​​modemet, der understøtter din DSL-forbindelse, påvirker også den båndbredde, du ser gennem din service . Ud over modemmet kan der også være flaskehalse i dit hjem- eller kontornetværk, der springer tilbage den hastighed, du indser ved computeren. Nyere udstyr, der understøtter de nyeste standarder, giver de højeste gennemløbshastigheder.