Hvad er fordelene ved to faktor godkendelse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Online transaktioner bliver en daglig aktivitet for mange brugere. Uanset om du kontrollerer bankerklæringer, betaler kreditkortregninger, foretager køb på nettet eller bare logger ind på sociale netværkswebsteder, skal brugerne autentificere sig regelmæssigt. Historisk set har dette været sket ved brug af adgangskoder. Adgangskoder er dog ofte usikre, hvis de er ansat som det eneste middel til at godkende en bruger. Et stigende antal tjenester anvender tofaktorautentificering for at stramme informationssikkerheden.

Modstandsdygtig for adgangskompromis

Tofaktorautentificering afbød de risici, der er forbundet med brugen af ​​adgangskoder. Adgangskoder har en række problemer forbundet med dem. Hvis du vælger et sikkert kodeord, kan det være svært at huske - især hvis du bruger en anden adgangskode til hver konto, du bruger. Du kan blive fristet til at skrive det ned eller give det til en anden for at sikre det. Det kan også være fristende at vælge en usikker adgangskode. Disse er nemme at huske, men også ofte nemme at gætte eller knække. Alternativt kan du vælge et sikkert kodeord, men ende med at bruge det overalt. Når en enkelt konto er kompromitteret, bliver alle dine konti usikre. Ved at tilføje et andet sikkerhedslag hjælper to faktor-autentificering med at holde indtrengere ude af dine konti. Selvom nogen har din adgangskode, kan de ikke gøre nogen skade uden din nøgle - om dette er et fingeraftryk, tilfældigt genereret nummer, som ændrer hvert minut eller privat krypteringsnøgle.

Modstandsdygtige til nøgletal

Hvis din nøgle er stjålet, du behøver ikke at bekymre sig så meget som du ville med single factor-godkendelse. To faktor autentificering kræver noget, du har, og noget du kender. Uden dit kodeord er den anden form for godkendelse ubrugelig. Du kan tænke på det som en pengeautomat transaktion. Hvis nogen stjæler dit kreditkort, svarer til din private nøgle, kan de stadig ikke trække penge uden dit pinnummer, hvilket svarer til dit kodeord.

Digital Trust

Når du kommunikerer med andre online kan være svært at bevise din identitet.Dette er især tilfældet, hvis du kommunikerer pseudonymt eller med folk, du ikke ved meget godt. To faktor autentificering skaber en følelse af digital tillid. Offentlig nøglekryptografi er et eksempel på en praktisk sag, hvor dette er relevant. Brugere udstedes private nøgler, der kan 'signere' meddelelser, der beviser deres identitet. Normalt ville en privat nøgle blive stjålet, kan nogen hævde at være den bruger. En adgangskode udstedes dog, som kræves i forbindelse med Nøglen før en underskrift kan udstedes. Ligesom visse offentlige applikationer kan kræve to former for udstedte ID'er til sikkerhedsformål, hjælper to faktor godkendelse med at skabe tillid til din identitet.