Protokoller, der anvendes i applikationslag

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Applikationslaget, der betragtes som det højeste lag i den åbne systemsammenkoblingsmodel, er den, der interagerer tæt med brugeren. Et softwareprogram, du bruger, har indbyggede protokoller, der identificerer og åbner kommunikationslinjer for andre lag. Software applikationer fungerer som det direkte link mellem brugeren og applikationslagsprotokollerne. Funktioner, der er tilgængelige i applikationslaget, omfatter fjernadgang, webbrowsing, netværksadministration, filoverførsler og e-mail-beskeder.

Email

De tre almindelige e-mail-protokoller for applikationslaget er simpel mailoverførselsprotokol, postkontorprotokol version 3 og revision af Internet-meddelelsesadgangsprotokol 4. SMTP bruges til at sende e-mails, og POP3 og IMAP4 er protokoller til hentning af e-mails. E-mail-programmer som Microsoft Outlook anvender disse protokoller til afsendelse og modtagelse af meddelelser.

Webbrowsing

Hypertekstoverførselsprotokol er den mest anerkendte applikationslagprotokol til web browsing. Sikker HTTP har aldrig fået meget trækkraft, når webbrowsere valgte HTTPS i stedet, som bruger en kombination af HTTP og sikringsprotokollet / transportlagets sikkerhedsprotokol, som er en del af transportlaget.

Filoverførsel

Den mest fælles protokol til filoverførsler er filtransportprotokol. En anden protokol er trivial filoverførselsprotokol, som er en enklere version af FTP. I modsætning til FTP er der ingen autentificering, og den indeholder ikke de filer, der er tilgængelige til overførsel.

Netværksstyring

Enkel netværksadministrationsprotokol og netværkstidsprotokol er to af de fælles protokoller til netværksadministration. SNMP gør det muligt for forskellige netværk at informere hinanden om ændringer i netværksimplementering, mens NTP tillader tid at blive synkroniseret til hele netværk. En anden protokol, serviceplaceringsprotokol, gør det muligt for computere at finde tjenester, såsom applikationer i virksomhedsnetværk. Det bruges ikke i Internettet, men det er konfigureret inden for hvert netværk til at identificere computere og steder, der har den service eller applikation, din computer har brug for.

Fjernadgang

Der findes flere protokoller til fjernadgang. Du får adgang til netværk og alle sine ressourcer på afstand, som om du har adgang til netværket indefra. Dette bruges via VPN, dedikerede linjer, opkald og trådløs forbindelse tioner. Telnet giver brugerne mulighed for at logge ind på en computer eller server eksternt. En terminal session, som en DOS-prompt, åbnes, og du kan gøre enkle opgaver, såsom overførsel af binære data eller emulerende grafikterminaler. Adgangskontrolsystem til adgangskontrol til adgangskontrol bruges til fjernadgang til netværksenheder som routere og gateways. For UNIX-maskiner foretages fjernadgang via eksternt login, hvilket fungerer på samme måde som Telnet.