Ringtopologi fordele og ulemper

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  I en computerkontekst henviser topologi til hvordan enheder opstilles og forbindes i et netværk. De fire fælles netværkstopologier er bus, ring, stjerne og træ; hver har sine fordele og ulemper. En ringtopologi forbinder enheder i en serie og en cirkelformet måde, der danner en lukket sløjfe. Data overføres fra en enhed til en anden i en enkelt retning.

Pro: Opsætning

Det er nemt at oprette en ringtopologi. Ingen server eller central arbejdsstation er nødvendig for at forbinde computere til hinanden. De kan nemt forbindes fra kabel til kabel, der forbinder en enhed med den anden. Ringtopologi er billigere end stjerne- eller trætopologier, som begge kræver en central eller øverste enhed til styring af alle andre enheder.

Pro: Datatrafik

Ringtopologi kan håndtere et højt volumen af ​​datatrafik, fordi data er bestået ensrettet. Dette forenkler datastrømmen og forhindrer netværksbelastning. Det reducerer også sandsynligheden for, at data bliver beskadiget eller beskadiget. Derfor kan ringtopologi være et godt valg til fjernkommunikation.

Pro: Fejlfinding

Når der opstår en fejl, er det nemt at se, hvor det skete, fordi forbindelsen mellem enheder kan spores til hvor kommunikationen er stoppet.

Con: Data Replication

Replikering af data i ringtopologi er mindre effektiv end i en stjernetopologi. I en stjernetopologi kan den centrale server eller computer direkte kopiere data direkte i alle andre enheder på én gang. I en ringtopologi kopieres data fra en enhed til en anden, før alle computere har de samme data.

Con: Netværksfejl

Selvom det er nemt at fejlfinding en opsætning af ringtopologi, når en enhed fejler det bringer det med ned hele netværket, fordi kommunikationslinjen er brudt. Indtil linket er rettet eller udskiftet, er netværket uvirksomt.

Con: Netværksudvidelse

En anden ulempe ved ringtopologi fremkommer, når du beslutter dig for at udvide dit netværk. Hvis du i den oprindelige konfiguration har fem computere, og så beslutter du at tilføje fem flere, skal du bringe hele dit netværk ned, før du kan udvide det. Hvis du placerer yderligere computere i en ringtopologi, skal du tage hver forbindelse ned og Indsæt de nye enheder i lukket loop-opsætningen, før du kan bringe hele netværket op igen.