Fejlfinding Modem på Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', vælg 'Opret forbindelse til', og vælg derefter din opkaldsforbindelse. Kontroller, at dit brugernavn og adgangskode er indtastet korrekt i vinduet Connect. Hvis du ikke kender dit brugernavn eller adgangskode, skal du kontakte din internetudbyder.

2.

Klik på knappen 'Egenskaber' i vinduet Connect. Sørg for, at telefonnummeret i feltet Telefonnummer er korrekt. Hvis det er forkert, klik på knappen 'Alternativer', derefter 'Rediger' knappen, indtast det korrekte nummer og klik på 'OK'. Klik på 'Dial' for at forsøge at oprette forbindelse til internettet.

3.

Vælg 'Start', derefter 'Kontrolpanel', dobbeltklik på 'Netværksforbindelser' og højreklik din opkaldsforbindelse. Vælg 'Egenskaber', klik på fanen 'Sikkerhed', vælg 'Tillad usikret adgangskode' i rullemenuen nedenfor. Validér min identitet som følger og klik på 'OK'. Klik på 'Dial' for at oprette forbindelse til internettet.

4.

Åbn 'Kontrolpanel' i menuen Start og vælg 'Netværksforbindelser'. Højreklik på din opkaldsforbindelse og vælg egenskaber. Klik på knappen 'Konfigurer' og reducer maksimal tilslutningshastighed ved at vælge en lavere hastighed fra rullelisten. Klik to gange på 'OK'. Prøv at bruge 9600 som maksimal tilslutningshastighed. Hvis en forbindelse er foretaget, kan det betyde, at din telefonlinje er 'støjende' og kræver opmærksomhed fra en tekniker.

5.

Klik på ' Start, 'højreklik på' Denne computer ', og klik derefter på' Administrer '. Vælg 'Enhedshåndtering' i venstre rude i vinduet Computerstyring. Udvid Modems sektionen ved at klikke på '+' -tegnet ved siden af ​​Modemer i højre rude. Kontroller, om dit modem er angivet med et advarselssymbol, et udråbstegn eller et kryds, eller hvis det er angivet mere end én gang. Hvis dette er tilfældet, skal du højreklikke på modemet og vælge 'Afinstaller' og genstart computeren. Windows vil registrere modemet og geninstallere driversoftwaren.

Et modem er en enhed, der forbinder din computer med internettet via en telefonlinje. Navnet Modem er kort for modulator demodulator, en proces, der konverterer et analogt signal til et digitalt signal og omvendt, hvilket tillader transmission af digitale data over analog netværksteknologi. Windows XP er kompatibel med mange forskellige modeller af modemer fra mange producenter. Takket være standardgrænseflader og kommunikationsprotokoller følger fejlfinding af modemforbindelsesproblemer de samme procedurer for et kompatibelt modem.