Ulemperne ved Torrent Downloading i LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  BitTorrent er en peer-to-peer (P2P) fildelingsteknologi, der gør det muligt for brugeren at downloade store filer ved at downloade små dele fra hundredvis af andre computere på en gang og derefter samle stykkerne i den aktuelle fil. Det er i det væsentlige som en stor gruppe mennesker, der kopierer og distribuerer stykker af et stort virtuelt puslespil. Fordi download af torrent giver dig mulighed for hurtigt at få et bredt udvalg af filer, er det en af ​​de mest populære fildelingsteknologier. Der er en Antallet af ulemper ved at bruge det på et lokalnetværk (LAN), dog.

Juridiske spørgsmål

Millioner af filer kan downloades via BitTorrent. Et stort antal af disse filer distribueres lovligt til offentlig download, men nogle af de mest populære filer består af ophavsretligt beskyttet materiale, og at downloade dem udgør en krænkelse af ophavsretten. Dette gælder især for mange software-, musik- og filmnedlastninger.Nogle BitTorrent-brugere har Statsborgerlige retssager fra indehavere af ophavsret. Navnlig har Record Industry Association of America (RIAA) forfulgt eller truet med at forfølge retssager mod mere end 28.000 musik downloaders siden 2003. I mange tilfælde har sagsøgte downloadet inf ringende musik ved hjælp af BitTorrent.

Brug af tung båndbredde

Torrent downloading bruger en masse båndbredde. Du og andre brugere på dit LAN kan mærke en betydelig reduktion i internethastigheden, mens filer downloades via BitTorrent. Websites kan tage længere tid at indlæse, og ikke-BitTorrent kan komme til at blive slibende.Virkningen af ​​BitTorrent på dit netværk afhænger af den type hardware, der bruges. Nogle routere, specielt modeller beregnet til brug i hjemmet eller i mindre kontorer, er ikke i stand til at prioritere styringstrafikken og dermed lade BitTorrent suge op for al tilgængelig båndbredde.

Blokerede eller begrænsede downloads

Mange skole- og virksomhedsnetværk har teknologi til at begrænse mængden af ​​båndbredde til rådighed for torrent-downloads eller blokere dem helt. Hvis du bruger BitTorrent på et LAN, er det muligt, at din download kunne blive blokeret eller bremset betydeligt.


Derudover spærres nogle internetleverandører (ISP'er) hjemme eller blokkerer helt torrent downloads. Mange stiller spørgsmålstegn ved lovligheden af ​​denne praksis, men i USA har domstolene stået bag Internetudbyderes ret til at begrænse BitTorrent-download.