Værktøjer til overvågning af internetbrug

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Internettet giver dig alle oplysninger, du nogensinde kunne forestille dig lige ved hånden. På den anden side har internettet også en masse indhold, der er kontraproduktivt for medarbejderne, og endda uhensigtsmæssigt for nogle mennesker. Du kan dog installere og bruge softwareværktøjer til at overvåge brug af internettet.

Spector Pro og Spector 360

Spector tilbyder to forskellige værktøjer til brug af internettet. Spector Pro er nyttig til hjemmet og mindre kontorer, og kører på en enkelt computer. Spector 360 er en virksomhedsløsning, der bruges på et netværk af computere. Begge løsninger giver dig mulighed for at overvåge internettet, herunder e-mails, chats, websøgninger og besøg på webstedet. Både Spector Pro og Spector 360 er kompatible med Windows-maskiner; En version af Spector Pro er også tilgængelig til Mac. Spector Pro koster fra og med 2010 $99,95. Spector 360 koster $1995 for en 15-computer licens.

Track4Win

Track4Win er en internet brugskærm tilgængelig i to forskellige pakker: Track4Win Professional og Track4Win Enterprise. Den professionelle udgave er beregnet til hjem og små netværk, mens Enterprise er designet til større computernetværk. Track4Win giver dig mulighed for at overvåge internetbrug, herunder besøg på webstedet. Det sporer disse oplysninger, selvom brugeren fjerner historikken fra webbrowseren. Track4Win er kompatibel med Windows-computere og netværk. Fra og med 2010 er der en gratis 15-dages prøveperiode på op til 10 brugere. Priserne starter ved $39 pr. Bruger til Professional-udgaven og $59 pr. Bruger til Enterprise-udgaven. Virksomheden tilbyder rabat, hvis du køber produktet til et stort antal brugere.

PC Tattletale

PC Tattletale er en internetbrugskærm, der registrerer alt, hvad en bruger gør på en computer. Det overvåger email, chats og endda tastetryk. Dette produkt er designet til bekymrede forældre. Derfor er den kun tilgængelig til at overvåge enkelte computere, ikke hele computernetværk. PC Tattletale er kompatibel med Windows-computere. Fra og med 2010 koster softwaren 49,95 dollars for en enkeltbrugerlicens.