VoIP Installation Checklist

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Selvom mange Voice Over IP (VoIP) applikationer er relativt enkle at installere og bruge, uden visse vigtige software og hardware komponenter, vil softwaren ikke fungere korrekt. Sørg for at disse systemfunktioner er tilsluttet og fungerer, inden du starter din VoIP-installation.

Lydkort

Nogle forretningsdatorer mangler den grundlæggende nødvendighed for et VoIP-program: et lydkort. Uden et lydkort kan din computer ikke afspille lyde af nogen art eller forstå indgangen fra en mikrofon, selvom enheden er tilsluttet og tændt. Hvis din computer afspiller musik og andre lyde, er dit lydkort installeret og operationelt. Næsten ethvert lydkort fungerer med VoIP-software.

Input / Output Devices

Selv om lydkortet fortolker signalet til VoIP-transmissioner, sikrer de korrekte input- og output-enheder, at de involverede parter i en VoIP-forbindelse kan kommunikere. Højttalere og mikrofoner er nødvendige, selv om de kommer i mange mulige kombinationer af enheder. Headsets kombinerer de to og er tilgængelige med traditionelle 3,5 mm stik samt USB-tilslutninger.

Netværksforbindelse

Afhængig af brug og tilslutningshastighed kan et VoIP-program betydeligt beskatte en netværksforbindelse. Opkaldsforbindelser giver ikke en ønskelig opkaldskvalitet, og selv nogle DSL-forbindelser vil falre eller mislykkes, hvis netværket har mere end én bruger eller applikation ved hjælp af båndbredde. En hurtigere forbindelse er nødvendig for en virksomhed, der består af flere VoIP-brugere.

Systemkrav

De fleste VoIP-software kører tilstrækkeligt på ældre og mindre grafisk kompatible systemer. Mens nogle populære softwareindstillinger, som f.eks. Skype, kører på mange forskellige operativsystemer, kan din computer begrænse kompatibiliteten af ​​andre VoIP-software.