Web 2.0 Kommunikationsværktøjer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Web 2.0 teknologier anses for at være den næste generation af applikationer og værktøjer designet til at dele information og personliggøre brugeroplevelse på interaktive hjemmesider. Mange af kommunikationsværktøjerne er designet til at hjælpe brugerne med at samarbejde om projekter, dele information ubesværet og interagere med stadig større samfund over store afstande. Fra blogs til YouTube er web 2.0 teknologier hurtigt blevet populære og magtfulde.

Facebook

Facebook er det populære sociale netværk, der giver dig mulighed for at oprette en side til dig selv, forretning eller service og oprette forbindelse til andre brugere. Den gratis tjeneste, ifølge deres hjemmeside, vil have folk til at dele oplysninger for at gøre verden mere åben og forbundet. u0026 Rdquo; Facebook giver dig mulighed for at skrive billeder, kommentarer, links til andre nyheder og websteder til u0026 ldquo; venner u0026 rdquo; du har samlet dig. Web 2.0-teknologien informerer automatisk brugere, når venner ændrer noget om deres side og holder folk øjeblikkeligt opdateret om, hvad folk læser, ser eller spiser for at nævne nogle få. For virksomheder eller organisationer tilbyder Facebook en tjeneste, der gør det muligt for dem at holde kontakten med kunderne mere og informere dem om kampagner, nyheder eller muligheder.

Flickr

Flickr giver brugerne mulighed for at uploade og dele billeder og film. Brugere kan enten bruge en begrænset gratis version eller betale et årligt gebyr for at have ubegrænset plads til upload. Web 2.0-teknologien giver brugerne mulighed for at tilpasse deres sider: De kan oprette fotosæt, navngive individuelle fotos og forbinde konti med andre venner u0026 rsquo; konti. Seere kan også give kommentarer til billeder eller blive automatisk informeret, når der er nye billeder tilgængelige. Web 2.0-teknologien gør det muligt for venner og fællesskaber straks at vide, hvad der sker i deres liv; taggingsteknologien tillader brugere og venner at søge efter søgeord eller hurtigt finde relaterede billeder.

Webkonferencer

Web 2.0 er dedikeret til at øge kommunikationen uden bekymring over geografi. Webkonferencer er en måde at holde live møder eller præsentationer, at tilbyde træning eller arbejde med mennesker langt væk som om de er i samme rum. Virksomheder har designet dynamiske grænseflader for at give brugerne mulighed for ikke kun at sende live-arrangementer, men også at dele skærmrum med Powerpoint-præsentationer, whiteboards eller anden grafisk information. Nogle gange kaldes et webinar, er webkonferencer designet til at indarbejde store sammenkomster af mennesker fra flere steder samtidigt for at dele information. De mange virksomheder, der er vært for denne servicegebyr for teknologien, men virksomhedsejere kan føle de sparede rejseomkostninger gør denne web 2.0-teknologi attraktiv.