Fordelene ved at bruge et Client Server Network

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  I klientserverarkitektur beder en klient, der kører passende software- og hardwareplatforme, tjenester fra en server, der er specielt designet til at reagere på klientforespørgsler ved enten at udføre databaseanmodninger eller sende svar til klienter. Client server moduler kan enten være to-tier eller tre-tier arkitekturer. I en to-tier arkitektur tales klienten direkte til en server i en tre-tier arkitektur, en anden server mellem klienten og hovedserveren introduceres for at levere en række tjenester.

Scalability

I Client Serverarkitekturer, skalerbarhed opnås ved enten at skalere op eller scalere ud. Opskalering er, hvor en enkelt højtydende server forventes at håndtere store mængder af anmodninger, mens scaling ud er hvor belastningen fordeles mellem mange lavpris servere. Skalerbarhed bliver en reel fordel, når du håndterer store datamængder, og i en proces, der kaldes kontinuerlig replikation, kan en klient eller server applikation pege på mere end en del af en database, der kan eksistere på en separat server, og omdirigere volumen som kan forbedre ydeevnen væsentligt.

Interoperabilitet

Interoperabilitet indebærer støtte til forskellige teknologier samt distribuerede objekter, der gør det muligt at behandle anmodninger på tværs af forskellige programmeringssprog og platforme. Interoperabilitet maksimerer værdien af ​​indhold og genbrug af potentielle oplysninger, der giver mulighed for generering af ny viden. I et virkelig interoperabelt miljø er brugeren uvidende om kompleksiteten af ​​procesfordeling og er i stand til at fokusere på implementering og gennemførelse af forretningsregler og logik. Komplekse opgaver som applikationsimplementering og datalagring fjernes således fra brugeren.

Brugervenlighed

Client Server-arkitekturer giver brugerne mulighed for at anmode om, få adgang til og præsentere data via velkendte pc-grænseflader. Normalt er back-end-processen, der involverer behandling, hentning og udførelse af forretningslogik, helt usynlig for brugeren. Hertil kommer, at hele processen er hurtig og problemfrit, hvilket resulterer i mere effektive tjenester og ressourceforvaltning. Client Server-arkitekturer er mere ideelle, hvor en række samtidige brugere skal opdatere, rapportere og dele data. Desuden håndteres de højeintensive beregninger af højtydende servere, der gør det muligt for en organisation at reducere omkostninger ved at beholde ældre arbejdsstationer til front-end-processer. Således er opgradering i Client Server-arkitekturen normalt gjort på serversiden. Enhver opgradering til arbejdsstationsklienterne er minimal.