Hvad er fordelene ved kablet netværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Kablede computernetværk er hvad du har, når du opretter et netværk, der er fysisk tilsluttet sammen. Computeren, printere, routere, nav og alle andre enheder er fysisk forbundet via ledninger og kabler. Disse netværk, selvom de måske betragtes som besværlige i nogle situationer, giver faktisk mange fordele for brugerne.

Sikkerhed

En af fordelene ved et kablet netværk er den sikkerhed, der leveres med kabel. Trådløse netværk er ret nemt for en bestemt person at snoop ind, eller at stjæle båndbredde fra, hvis de ønsker det. Kablede netværk kræver, at du faktisk kører din computer ind i netværket og har adgang til den på den måde. Hvis du vil holde brugerne af dit kablede netværk, skal du bare sørge for, at der ikke er nogen ekstern forbindelse (f.eks. En internetforbindelse), og dit netværk er isoleret fra andre computernetværk.

Hastighed

Kablede netværk har en tendens til at være hurtigere end trådløse netværk, ifølge netgear.co.uk. Mens du skal være fysisk forbundet til et fysisk netværk, kan kabler og ledninger sende signaler meget hurtigere end de radiobølger, som trådløse netværk bruger Udover at udstyret i et kablet netværk har tendens til at arbejde op til sit maksimale potentiale oftere end udstyret i et trådløst netværk. Alt dette fører til mangel på forsinkelse og meget bedre transmissionstid.

Omkostninger

Kablet netværk har også tendens til at være billigere end trådløse netværk, ifølge web-articles.info. Det skyldes, at det udstyr, du har brug for at lave et kablet netværk, har været ude i nogen tid, så det koster ikke så meget som de nyere, trådløs teknologi. En trådløs netværksadapter koster overalt fra $50 op, mens en del, der tjener den samme funktion i et kablet netværk, koster mellem $10 og $20. For dem, der søger at sammensætte et forhandlernetværk, er et kablet netværk absolut meget billigere.