Internet Netværksprotokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Internettet ændrede alt. Det ændrede hvordan vi arbejder, hvordan vi leder efter arbejde, hvordan vi lærer og endda hvordan vi handler. Det gjorde ordbøger, aviser og encyklopædier forældede ved blot at tilbyde et mere bekvemt og kraftfuldt alternativ. Nu, hvis vi ikke kan huske, hvilke skuespillere der var i hvilken film, eller hvordan en sang går, vender vi straks til internettet. Sådan fungerer internettet, er næsten lige så fascinerende, som internettet gør.

Basis for netværket

Meddelelser, der går mellem computere, går ikke i et enkelt stykke. Det er som om dit Twitter-besked på 140 tegn er brudt op i syv stykker - hver af dem 20 tegn langt. Derefter sendes de syv 'pakker', men de gør ikke alle nødvendigvis gå ned på nøjagtig samme vej. Hver pakke tager den rute, der er mindst overbelastet, når den forlader hver knude langs rejsen. Pakkerne samles igen, når de kommer til deres destination. Faktisk vil pakkerne være lidt længere end 20 tegn hver. Hver pakke har en 'header', der indeholder oplysninger som hvor den skal hen, hvad er 'meddelelses-ID' og hvilket stykke af meddelelsen denne pakke er.

TCP / IP

Transmission Control Protocol (TCP) og Internet Protocol (IP) er de oprindelige to søjler, som internettet blev bygget på. Næsten alle nyere internetprotokoller er bygget op på disse to protokoller. De er så grundlæggende, at de ofte er opført sammen som TCP / IP. IP-delen flytter pakkerne fra node til node baseret på pakkenes header-adresse. TCP-delen verificerer, at dataene er gyldige og kræver retransmissions, hvis der er noget galt. Sammen håndterer disse to systemer det grundlæggende i internetkommunikation: filoverførsel, fjernt log ind og e-mail. I det oprindelige internet var disse de eneste tilgængelige funktioner.

HTTP

Hypertext Transfer Protocol (HTTP) er den protokol, der indvarslede internettet som den eksisterer i dag. Overførsel af hypertekstdokumenter.Disse er dokumenter, der har klikbare links til andre dokumenter. HTTP er ikke nødvendigvis bygget oven på TCP / IP, men normalt. Du kan se beviser på HTTP på næsten hver webside, du besøger. Websideadressen i vinduet øverst på siden starter normalt med 'http: // ...'

HTML

Hypertext Markup Language (HTML) pustede livet på internettet. Før HTML bestod internettet af tekst på en skærm - ingen farve, ingen billeder, ingen klikbare links, ingen ani mation og ingen film. HTML er sprogwebsiderne er skrevet i. Det kaldes et markupsprog på grund af en analogi med den måde, som en redaktør eller engelsklærer markerer en tekstside. HTML-dokumenter består af al den tekst, der vises på websiden sammen med instruktioner inde i 'vinkelbeslag', der fortæller computeren, hvad man skal gøre med dele af teksten. HTML-instruktioner kan skabe farve, ændre tekststørrelse og skrifttyper, oprette links og gøre alle de andre ting, der løfter almindelig tekst til websider.