Opsætning af hjemmenetværk i XP og Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows XP

1.

Klik på 'Start'. Klik på 'Denne computer'. Skriv 'Netværk og internetforbindelser' i adresselinjen. Klik på 'Gå'.

2.

Klik på 'Network Setup Wizard.' Klik på 'Næste' på velkomstskærmen.

3.

Bekræft, at din computer er korrekt forbundet til internettet. Klik på 'Næste'. Marker 'Ignorer ikke-tilsluttet netværkshardware', og klik derefter på 'Næste'.

4.

Vælg 'Denne computer forbinder direkte til internettet', hvis din computer er tilsluttet direkte til et modem. Vælg 'Denne computer forbinder til internettet via en bolig gateway eller via en anden computer på mit netværk', hvis din computer er tilsluttet en router.

5.

Klik på 'Næste'. Klik på 'Næste' igen. Udfyld felterne 'Computer description' og 'Computer name'. Klik på 'Næste'.

6.

Navngiv dit netværk. Klik på 'Næste'. Vælg de relevante indstillinger for at aktivere eller deaktivere fil og printerdeling.

7.

Klik på 'Næste'. Gennemgå oversigtsskærmen for at bekræfte, at dine valg er korrekte. Klik på 'Næste'.

8.

Vælg 'Just finish the wizard' fra indstillingerne. Klik på 'Næste', og klik derefter på 'Afslut'. Klik på 'Ja' for at genstarte computeren.

9.

Start XP, og klik derefter på 'Start'. Højreklik på 'Denne computer'. Klik på 'Egenskaber'. Vælg 'Computer Name' fra fanerne.

10.

Klik på 'Skift'. Navngiv arbejdsgruppen. Klik på 'OK' for at gemme dine ændringer. Genstart computeren. Kontrollér de andre computere på netværket for at bekræfte, at arbejdsgruppens navne matcher.

Windows Vista

1.

Kontroller netværksforbindelserne i procesbakken for at bekræfte at din computer er forbundet til internettet.

2.

Hvis du er forbundet til internettet via et trådløst netværk, skal du klikke på 'Start'. Klik på 'Kontrolpanel'. Vælg 'Netværk og Internet' og derefter 'Netværk og delingscenter'. Vælg 'Konfigurer en forbindelse eller netværk' i venstre rude. Klik på 'Konfigurer en trådløs router eller adgangspunkt.' Følg instruktionerne på skærmen for at oprette det trådløse netværk.

3.

Klik på 'Start'. Højreklik på 'Computer'. Rul til sektionen mærket 'Computer navn, domæne og arbejdsgruppe indstillinger.' Klik på 'Skift indstillinger.'

4.

Vælg 'Change' fra fanen 'Computer Name'. Navngiv din arbejdsgruppe. Klik på 'OK'. Klik på 'OK' igen. Alle computere på netværket skal dele det samme arbejdsgruppens navn. Hvis du tilslutter en anden computer til netværket, skal du også ændre arbejdsgruppens navn på fanen 'Computer Name'.

Opsætning af dit Windows-operativsystem til hjemmenetværk giver dig mulighed for at bruge din trådløse printer eksternt, dele filer og printere med andre computere og få adgang til andre enheder, der er tilsluttet netværket. Når du har tilsluttet computeren eller computeren til internettet, kan du oprette et hjemmenetværk i Windows. Windows XP-brugere kan oprette et hjemmenetværk via guiden Netværksopsætning, mens Windows Vista automatisk opretter netværket (undtagen i forbindelse med trådløse netværk). For at få adgang til flere computere på tværs af det samme netværk, skal du også bekræfte, at arbejdsgruppens navn for hver computer matcher.