Problemer med delte mapper

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Datalagring og distribution er vigtige emner for dem, der beskæftiger sig med informationer om computersystemer. I dag betyder det for et stigende antal mennesker. Mange ty til brug af delte mapper på deres netværk for at gøre data tilgængelige for andre. Selv om dette kan være en bekvem tilgang, skal der tages højde for en række ulemper.

Sikkerhed

Informationssikkerhed er en primær bekymring, når det kommer til at dele mapper via et netværk. Afhængigt af netværksopsætningen kan det være muligt for en ondsindet bruger at få adgang til følsomme filer. Hvis du ikke angiver mappefritagelserne korrekt, kan alle få adgang til dataene. Du bør ikke stole på forudsætningen om, at folk ikke ved, at mappen findes. Forskellige værktøjer er tilgængelige for at finde dem. Selvom du fastsætter ordentlige tilladelser, vil svarte hat hackere, der ved at udnytte sikkerhedsproblemer, få adgang til dataene lettere, end hvis du skulle dele det på en anden måde, f.eks. Via et tavle eller på en FTP-server. I modsætning til en delt mappe kan en ekstern FTP-server ikke påvises, hvis dit netværk er under angreb.

Pålidelighed

Datatilgængelighed er et andet problem, som skal være bekymret. Hvis computeren, der er vært for den delte mappe, går offline, vil ingen af ​​de filer, der er indeholdt deri, være tilgængelige. Ligeledes vil ethvert antal netværk eller forbindelsesproblemer forhindre dig i at få adgang til disse filer. At have dem på en fjernserver i et pålideligt datacenter er en meget bedre løsning, hvis de ikke kan gemmes på din lokale maskine. Et andet problem at overveje med enhver form for fjernlager, herunder delte mapper, er muligheden for datakorruption, da filen overføres fra den fjerne placering. Hvis dataintegritet er vigtigt, overvej at lagre data på et lokalt drev.

Hastighed

Overførsel af filer fra en fjerncomputer til din egen indebærer at sende en anmodning, downloade filen, skrive filen til dit drev og derefter have din computer læser filen fra dit drev for at åbne den. Selvom du har en relativt hurtig netværksforbindelse, tager denne proces meget mere tid end blot at åbne filen fra en lokal kilde. Gentagne adgang til filer på denne måde kan også skabe problemer med netop overbelastning. Hvis din grund til at bruge en delt mappe er, at filerne indeholdt i den er for store til lokal opbevaring, overvej at brænde disse filer til en cd eller dvd eller kopiere dem til en ekstern harddisk.