Jobbeskrivelse for en datatekniker

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

Datateknikere, også kendt som kodere eller dataindtastningsnøgler, indsamler, optager og henter data. De er ofte ansat af organisationer som universiteter, hospitaler og andre virksomheder, der holder store mængder data. De er ansvarlige for at læse dokumenter, verificere data og derefter indtaste dem i poster og databaser. Datateknikere er også ansvarlige for at hente data, hvis nogen anmoder om det.

Overvejelser

Datateknikere bruger det meste af deres dag foran en computer, så det er nødvendigt at sidde i lange timer for jobbet. I nogle tilfælde håndterer datateknikere materialer, som testes i laboratorier, men de fleste bruger dem til at indtaste data i en computer eller læse formularer.

Uddannelse

Ifølge Education-Portal.com, en universitetsgrad er ikke nødvendig for at blive datatekniker. De fleste mennesker ansættes med et gymnasium eller et GED-ækvivalent. Der er dog nogle færdigheder, der kræves for at være datatekniker. De fleste mennesker har erfaring med computere, specielt tekstbehandling og internettet. Ifølge Education-Portal.com kræver nogle arbejdsgivere, at medarbejderne skal få en associeret grad, før de accepterer at ansætte dem.

Betydning

Ifølge PayScale.com kan dygtige datateknikere lave mellem $14 og $27 pr. Time som Juni 2010. Imidlertid forventes antallet af job til datateknikere at falde moderat, og medianbetalingen hos en datatekniker var $26.120 pr. År i 2008, ifølge Education-Portal.com.

Advarsel

Folk, der Datateknikere skal være gode til at styre deres egen tid, da meget af deres arbejde foregår alene. En risiko for at arbejde foran en computer i mange år er karpaltunnelsyndrom, en smertefuld lidelse, hvor gentagne bevægelser fælder nerverne i armen. Mens nogle mennesker er skåret ud til at fungere som datateknikere, har ikke alle tålmodigheden eller koncentrationsniveauet, der kræves for at udføre jobbet. En datatekniker er et entry-level job, der betaler godt og kan læres nemt. Ifølge Education-Portal.com kan folk, der kan lide at arbejde med computere og kan skrive hurtigt finde arbejde som datatekniker givende. Personer, der udmærker sig som datateknikere tror hurtigt, kan håndtere flere opgaver på én gang og er meget detaljerede.