Mitigating Risici Fra Spyware

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Spyware er software, der downloades på din computer uden vide, som kan spore dine websøgevaner til markedsføringsformål, nulstille din startside og søge sider, tillade popup-annoncer at blive aktiveret og generelt bremse computeren. Det er næsten umuligt at undgå spyware, fordi det er over hele nettet. Men der er nogle taktikker og løsninger, der forhindrer spyware i at invadere dit netværk og hvad de skal gøre, når det gør det.

Beskyttelsessoftware

En vigtig måde at forhindre spyware på at blive placeret på din computer og fjerne det, hvis det på en eller anden måde gør det til dit netværk er at placere spyware og adware beskyttelse software på hver computer med adgang til netværket. Der er gratis spywareprogrammer til rådighed. Scanning skal planlægges at køre mindst en gang om ugen, og oftere for netværk med flere brugere eller sikre netværk med følsomme data.

Opdateringer

Brug af software til spyware og adware er vigtigt, men du skal også lave sikker på at du konsekvent downloader spyware og adware definitioner og registreringsregler, som de opdateres. Som nye typer spyware er lavet, reagerer programmører straks med patches og beskyttelse for at afmontere og fjerne truslerne. Du skal også konfigurere din computer, så der er en automatisk planlægning af Windows-opdateringer for at downloade alle nye Microsoft-udgivelser.

Firewall

En anden måde at forsvare computeren på er at placere en firewall på netværket, der blokkerer alle programmer fra opererer på dit netværk, medmindre du giver tilladelse til at gøre det. For at arbejde skal enhver computer på netværket være aktiveret, så informationsteknologipolitikker skal indstilles og håndhæves. Hvis enkeltpersoner deaktiverer firewall'en til at downloade musik eller andre programmer, er det ved hjælp af en firewall ineffektivt og spild af tid.