Sådan forhindrer du trådløse sikkerhedsproblemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', 'Kør' type 'cmd' i kørselsboksen og tryk derefter på Enter-tasten.

2.

Skriv 'ipconfig / all' i kommandoprompten og tryk derefter på enter-tasten. Bemærk 'Standard Gateway' -nummeret.

3.

Åbn en webbrowser, og indtast standardgatewaynummeret i adresselinjen, og tryk derefter på enter. Der kan vises en popup, der beder dig om at indtaste et brugernavn og adgangskode; indtast brugernavnet og adgangskoden til dit trådløse netværk, og klik på 'Ok' eller tryk på enter for at logge ind på din router 's administrative panel. Hvis du ikke kender dit brugernavn og kodeord, skal du kontakte routerens brugervejledning eller den person, der konfigurere dit netværk.

4.

Naviger din routerens administrative panel og find en menu for trådløs sikkerhed. De administrative menuer vil variere fra en router til en anden; indstillingen bør være let at finde med et eller to klik. For eksempel på Linksys WRT54GL (en populær router) skal du klikke på fanen 'Trådløs' og derefter 'Trådløs sikkerhed'.

5.

Vælg en trådløs sikkerhedsindstilling fra rullelisten eller tilgængelige muligheder (WEP, WPA eller WPA2), indtast en nøgle eller adgangskode til dit netværk og gem derefter ændringerne. Der skal være en knap kaldet 'Gem', 'Gem indstillinger' eller noget lignende. Dit trådløse netværk bliver nu krypteret, og du skal bruge det kodeord, du oprettede for at oprette forbindelse til netværket.

Tips og advarsler

  • WPA og WPA2 sikkerhedsindstillinger er nyere og mere sikre end WEP.
  • Giv aldrig din trådløse adgangskode ud. Hvis venner vil bruge dit netværk, skal du indtaste dit kodeord for dem.
  • Trådløst netværk er en måde at tillade flere computere i et lokalt område at oprette forbindelse til internettet via en enkelt internetforbindelse. Trådløse netværk bruges almindeligt til at tillade mobilenheder som laptops, spil systemer og smartphones at få adgang til internettet. En ulempe ved trådløse netværk er, at signaler udsendes gennem luften, så andre brugere i nærheden kan forsøge at bruge netværket, som kan udgøre en sikkerhedsrisiko. Konfiguration af trådløs sikkerhed på din router kan kryptere oplysninger sendt over dit netværk og beskytte mod sikkerhedsproblemer.