Bruger til en proxy

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  En proxyserver intervenerer mellem anmodninger fra en slutbruger og internettet, der fungerer som en type virtuel mellemmand. Afhængigt af hvordan de administreres og konfigureres, kan proxyservere fungere i flere forskellige faser, f.eks. Tilvejebringelse af sikkerhed og indholdsfiltrering til et lukket netværk, lette overbelastning af nettet eller omgå indholdsfiltreringsmekanismer.

Cache-proxy

Den hyppigste brug for proxy-servere er at lette netværkstrafik. En caching-proxyserver, der fungerer som en gateway mellem et netværk administreret af en organisation eller internetudbyder, kan bruges til at lindre overbelastning på flaskehalsen, hvor netværk forbinder til internettet ved at gemme kopier af ofte besøgte websider på egne drev. Når brugere af det begrænsede netværk anmoder disse sider, i stedet for at aflevere anmodningen til destinationsserveren, returnerer proxyserveren hurtig sin cachelagrede kopi af siden til websurferen og holder trafikken væk fra forbindelsen til den bredere Internet.

Videresend proxy

En forward proxy står som en gatekeeper mellem et netværk og det større internet og bruges til at filtrere oplysninger, der passerer mellem tw o. Ofte brugt på virksomheds- og uddannelsesnetværk for at blokere deres brugere for at få adgang til upassende websteder. Fremadgående proxyer kontrollerer hver anmodning mod en sortliste. Hvis den anmodede side er på sortlisten, bliver den nægtet. Hvis det ikke er tilfældet, sender proxyen anmodningen til dens endelige destination.

Omvendt proxy

I stedet for at kontrollere udgående anmodninger, er en omvendt proxy filtre indgående trafik . Omvendte proxyservere kan bruges som et middel til at blokere uønsket trafik fra bestemte brugere og domæner eller som et middel til at styre anmodninger blandt flere servere i en servergård. Omvendte proxyer er uopdagelige af slutbrugerne, så de er også vant til at beskytte placeringen af ​​en primær server for at hjælpe med sikkerhed og gøre det vanskeligt for angribere at montere et direkte angreb på den primære server.

Anonymiserings- og tunnelproxier < / h2> Anonymisering og tunneling proxyer tjener som mellemmand til Internet-samfundet som helhed, der omstiller anmodninger fra en computer via sine servere til at dække kilden til den oprindelige anmodning. En brug af disse typer proxyer er at beskytte brugerne 'privatlivets fred og IP adresse, når du besøger et websted. De bruges også til at omgå indholdsfiltreringsforanstaltninger på private netværk og aflevere trafik fra en blokeret IP-adresse, så det ikke synes at være på listen over filtrerede IP-adresser.