Det primære formål med RMI-IIOP Extension

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

RMI: Introduceret i 1997

RMI er en objektorienteret variant af Remote Procedure Call (RPC), hvorigennem Java-objekter kommunikerer. Det havde den ulempe, da den først blev oprettet, at den ikke tillod interoperabilitet mellem Java og ikke-Java-objekter.

Java selv, et programmeringssprog, var blevet udviklet af James Gosling fra Sun Microsystems, i 1994. Oracle købte Sun i 2009.

Andre akronymer dekodet

IIOP er Internet Inter-ORB-protokollen, en vigtig delmængde af CORBA-standarden.

En ORB er et 'objekt Request Broker 'og CORBA er' Common Object Request Broker Architecture ', den åbne standard for heterogen computing.

Standarder for CORBA er oprettet og offentliggjort af et industrikonsortium, Object Management Group (OMG). Hundredvis af brugere og leverandører deltager i OMG.

For at introducere interoperabilitet måtte Oracle Corporation derfor genoprette RMI for at overholde CORBA, hvilket er hvad RMI-IIOP handler om.

Udvikling

Følgelig, I 1998 introducerede Sun Java RMI-IIOP: En vigtig funktion er, at den kan bruges uden at lære CORBA Interface Definition Language (IDL).

Valg til programmører

Med tilgængeligheden af ​​RMI-IIOP, Programmører, der allerede var bekendt med Java RMI, havde i det væsentlige tre valg.

De kunne ignorere IIOP-udvidelsen og udvikle CORBA-applikationer ved hjælp af IDL, der definerer klienten og serverprogrammerne ved hjælp af det programmeringssprog, der er bekendt med dem.

Eller de kunne ignorere IIOP-udvidelsen og IDL ligeledes og forblive simpelthen inden for Java-programmeringssprogets univers ved at bruge Java RMI til at aktivere kommunikation mellem Java-objekter både på virtuelle maskiner og på tværs af fysiske maskiner.

Men endelig kunne de bruge Java-programmeringssproget med sin IIOP compiler-løsning. Virksomheden sagde, at dette ville gøre det muligt for programmøren at 'opretholde gamle applikationer skrevet på andre programmeringssprog.'

Kritik

Det er værd at bemærke, at hele stilen med objektorienteret programmering har været under kritik de seneste år. Opfinderne af et ikke-OOP-sprog kaldet Erlang, Joe Armstrong, har sagt: 'Problemet med objektorienterede sprog er, at de har alt dette implicitte miljø, de bærer rundt med dem. Du ønskede en banan, men hvad du fik var en gorilla med banan og hele junglen. ' RMI (Remote Method Invocation) er Java's traditionelle form for fjernkommunikation, udvidet af RMI-IIOP (eller 'RMI over IIOP') for at muliggøre interoperabilitet.

RMI er en af ​​en gruppe af sprog, der bruger 'objektorienteret programmering' (OOP) stil, hvor et 'objekt' er en datastruktur. C ++ er et andet kendt eksempel på et programmeringssprog i denne stil.