Laptop forbinder ikke til LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller strømkablet til routeren.

Hvis det ikke er helt tilsluttet, skal du tilslutte det korrekt. Hvis kablet er beskadiget, skal du udskifte det. De fleste routere har statuslys, der angiver, om en forbindelse er aktiv. Hvis du ikke ser nogen indikatorlamper, er der en god chance for, at din router ikke får strøm.

2.

Kontroller din Ethernet-kabelforbindelse.
< br /> Du skal tilslutte kablet til et nummereret slot på din router, det fungerer ikke, hvis det er tilsluttet til slidsen 'WAN'. Sørg for at kontrollere begge ender af forbindelsen, den bærbare computer og routeren. Hvis kablet er løs i begge ender, vil du ikke kunne oprette forbindelse. Hvis begge kabler er tilsluttet korrekt, og du har gennemført de andre trin, kan du have et defekt ethernet-kabel.

Et korrekt tilsluttet Ethernet-kort vil også have indikatorlamper, der blinker, når det er aktivt. Hvis kablet er tilsluttet korrekt, og indikatorlamperne er ikke tændt, der er noget andet galt med din forbindelse.

3.

Kontroller, om dit ethernet-kort er aktiveret.
< br /> Hvis du bruger Windows, skal du åbne kontrolpanelet 'Enhedshåndtering' og højreklikke på dit ethernet-kort. Hvis det ikke er aktiveret, skal du klikke på 'Aktiver' i menuen, der kommer op.

4.

Opdater din Ethernet-kort software driver.

Forældede drivere kan forårsage, at en ethernetadapter fungerer ukorrekt. Forskellige kortproducenter vil have forskellige drivere. Det meste af tiden kan du dog opdatere dine drivere ved hjælp af funktionen Windows Update.

5.

Opdater din IP.

Hvis ingen af Ovennævnte trin har fastgjort din forbindelse, du kan have en IP-konflikt. Det er her, når to enheder på dit netværk forsøger at bruge det samme IP-nummer til at identificere sig til routeren.

Dette kan gøres ved at højreklikke på din ethernet-adapter under det relevante kontrolpanel og vælge 'Reparation' eller 'Reparer forbindelse' fra menuen, der dukker op. Denne proces adskiller sig lidt mellem operativsystemer.

6.

Geninstaller dit ethernet-kort.

Hvis alt andet fejler, kan du prøve at geninstallere dit ethernet-kort helt . Åbn dit 'Device Manager' kontrolpanel igen og højreklik på ethernet-kortet. Vælg 'Afinstaller' fra menuen og bekræft kommandoen, når du bliver spurgt, om du virkelig vil afinstallere den. Når afinstallationen er færdig, skal du genstarte din computer, og den skal automatisk registrere og installere ethernet-kortet igen.

Tips og advarsler

  • Hvis ingen af ​​disse trin løser dit forbindelsesproblem, du kan enten have en defekt router eller ethernet-kort.
  • Træk aldrig ethernet-kablet i nogen port. De skal passe let på plads og 'klik', når de sidder ordentligt.
  • Der er en række ting, der kan forårsage en defekt LAN-forbindelse på en bærbar computer, lige fra forældet software til defekt eller inkompatibel hardware. Disse problemer er generelt let at diagnosticere, da problemet normalt skyldes et simpelt tilsyn. Normalt kan problemet løses ved at løbe gennem et par hurtige trin.