Sådan konfigureres en Cisco 1841 Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vent til opstartssekvensen skal fuldføres. Når sekvensen er færdig, vises følgende meddelelse på konfigurationsskærmen:

Vil du indtaste den indledende konfigurationsdialog? [ja / nej]:

Skriv 'ja' og tryk på 'Enter' -tasten.

2.

Skriv 'ja' som svar på Følgende prompt:

Vil du gerne indtaste grundlæggende management setup? [ja / nej]:

3.

Opret og indtast et router værtsnavn efter prompten. Følg netværkets standard navngivningsprotokoller, hvis det er relevant. Hvis din navngivelsesprotokol kræver, at du bruger routers fysiske placering, f.eks. '3rd Floor Server Room', til at identificere routeren, gør du det.

4.

Opret og skriv følgende passwords, når du bliver bedt om det. Opret først en aktiveret hemmelig adgangskode, som er krypteret; en krypteret adgangskode er blevet forvrengt, så den ikke kan læses. Derefter opretter du en ukrypteret aktiveringsadgangskode, som du kan se, når du ser routerens konfigurationsfil, du kan på et eller andet tidspunkt i fremtiden se routerens konfigurationsfil, hvis du har problemer med at skyde problemer med routeren. Endelig opretter du en virtuel terminaladgangskode, som sikrer adgang til routeren via ikke-konsolporte. Ikke-konsolporte er forbindelser til den router, som du foretager fjernt, i modsætning til dem, du laver, når du fysisk står tæt på routeren.

5.

Skriv 'Ja 'for at konfigurere SNMP Network Management efter prompten, eller' Nej ', hvis du ikke har brug for det til dit netværk. Indtast den tilknyttede public community-streng, hvis du indtastede 'Ja'. Systemet vil vise et resumé af de tilgængelige grænseflader.

6.

Indtast en grænseflade, som routeren vil bruge til at oprette forbindelse til administrationsnetværket fra det viste resumé af tilgængelige grænseflader.

Skriv 'Ja' for at aktivere FastEthernet-understøttelse, som gør det muligt for routeren at sende data via netværket med en hurtig hastighed på 100 megabit per sekund. Indtast 'Ja' for at aktivere RJ-45-stik, som er stik på routeren, der ligner oversize telefonstik, og hvor du indsætter netværkskabler. Indtast 'Ja' for at aktivere duplex-tilstandsoperationer, så dataene kan rejse både til og fra routeren samtidigt, i stedet for at rejse i kun én retning ad gangen. Indtast en IP-adresse, hvis du vil angive en adresse manuelt. Når du er færdig, vil routeren vise den nye konfiguration og bede dig om at gemme den.

8.

Skriv '2' ved prompten for at gemme den nye konfiguration til 'nvram 'og afslut.

Cisco 1800-serien af ​​integrerede service-routere omfatter Cisco 1841-routeren. Ruterne omfatter funktioner, der forbedrer sikkerhed og hastighed. Cisco 1841 tjener behovene hos små og mellemstore virksomheder samt afdelinger eller lokaler inden for store virksomheder. Konfigurer en Cisco 1841-router ved hjælp af Setup Command Facility.