Sådan konfigureres en Mac og en pc til at oprette forbindelse til internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

PC-instruktioner

1.

Tilslut netværksadapteren. Hvis du bruger en Ethernet-adapter, skal du sørge for, at et CAT5E Ethernet-kabel er forbundet til LAN-porten på din bærbare computer eller på skrivebordet. De fleste nye computere har trådløse kort indbygget, men hvis du bruger et eksternt trådløst kort eller en USB-adapter, skal du sørge for, at den er tilsluttet maskinen korrekt og tændt.

2.

Log på din pc-computer med en konto, der har administrative rettigheder.

3.

Åbn startmenuen og klik på 'Kontrolpanel.'

4 .

Dobbeltklik på ikonet mærket 'Network Connections.' Et nyt vindue åbnes med en liste over netværkskortene, der er tilgængelige på din computer. I de fleste tilfælde vil dette indeholde en Ethernet- og trådløs adapter.

5.

Højreklik på den netværkskort, du vil bruge, og vælg 'Aktiver' p>

6.

Konfigurer din trådløse forbindelse, hvis det er nødvendigt. Højreklik på ikonet for din trådløse adapter, og vælg 'View Wireless Network.' Marker derefter det netværk, du vil bruge, og tryk 'Connect'.

Macinstruktioner

1. Hvis du bruger en Ethernet-adapter, skal du sørge for, at et CAT5E Ethernet-kabel er forbundet til LAN-porten på din bærbare computer eller på skrivebordet. De fleste nye computere har trådløse kort indbygget, men hvis du bruger et eksternt trådløst kort eller en USB-adapter, sørg for at den er korrekt tilsluttet til din maskine og tændt.

2.

Log på din Mac-computer med en administrativ konto.

3.

Klik på ikonet 'Systemindstillinger' i dokken.

4.

Gå til 'Netværk' kontrolpanel under 'Internet u0026 amp; Trådløs 'overskrift.

Fremhæv den netværksadapter, du vil bruge fra listen i venstre side af vinduet.

6.

Klik på ikonet med lille gear og vælg 'Foretag tjenesteaktiv'.

7.

Konfigurer din trådløse, hvis det er nødvendigt. Klik på ikonet 'Lufthavn' i øverste menulinje og vælg det trådløse netværk, du vil have adgang til.

Uanset om du modtager internet-service fra et kabel- eller DSL-modem, kan du konfigurere både pc- og Mac-computere til at oprette forbindelse til dit netværk. Disse dage forbinder de fleste computere til internettet via en ethernet eller trådløs adapter. Hvis du planlægger at gå online med flere computere i dit hjem eller kontor, bør du overveje at købe en router eller switch, der vil dele en enkelt internetforbindelse blandt flere enheder.