Sådan rengøres et netværksvirus

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trusselsvurdering

1.

For at effektivt modvirke truslen fra netværksvirus, skal du vurdere sværhedsgraden af ​​infektionen ved hjælp af licenseret antivirusprogram. Udfør en komplet netværksscanning for at identificere mistænkelige filer og programmer. Scanningen viser resultater afhængigt af infektionens omfang og omfang.

2.

Antivirusprogrammet og andre applikationer skal holdes ajourførte. Kontroller opdateringer, der er tilgængelige online fra leverandørens websted, og installer dem, før du kontrollerer en infektion. Da der oprettes hundredvis af malwares og vira hver dag, kan virusdatabasen blive forældet selv om få dage.

3.

Forstå, hvad den inficerede fil gør, og hvordan den påvirker netværkssystemet, er det vigtigt at rengøre virus effektivt. Systemet eller filen kan inficeres med en virus, en trojan eller en keylogger - de mest almindelige typer af netværkstrusler. Konfigurer antivirusprogrammet, så det også scanner skjulte filer, rodmappen og kørende programmer. Afhængig af resultaterne, skal du kontrollere leverandørens hjemmeside for at vide mere om den trussel, som netværket udsættes for.

Counterstrike

1.

Sikkerhedskopier alle dine systemfiler og registreringsdatabasen ved hjælp af relevante værktøjer. Mange infektioner spredes til filer, der er vigtige for at køre systemet, og rengøring eller sletning af dem kan gøre systemet ustabilt. Med en Mac eller en almindelig pc sikrer sikkerhedskopiering af integrerede filer, at data ikke går tabt, og netværket forbliver stabilt. Alternativet 'systemgendannelse', der er tilgængeligt i Windows XP, Vista og Windows 7, giver administratoren mulighed for at indstille et gendannelsespunkt, som operativsystemet kan vende tilbage i nødsituationer.

Karantæne alle mistænkte filer. Valgmulighederne i antivirusprogrammet tillader isolering af inficerede filer og forhindrer alle deres udvekslinger fra andre filer eller systemregistret Ved at ændre eller fejle registreringsposter i operativsystemet kan nogle netværksvirusser gøre sig 'usynlige' til et antivirusprogram. En scanning af registreringsdatabasen og efterfølgende isolering kan identificere disse særlige problemer.

3. < / p>

Desinficer eller rengør alle karantæne filer. Visse antivirusser kontrollerer også postkasser for potentielt farlige e-mails. Når de er identificeret af antivirusprogrammet, skal sådanne e-mails rengøres eller slettes manuelt.

Tips og Advarsler

  • Før du handler på filer , validere deres karakter og betydning for systemet. Sommetider kan sletning af bestemte filer gøre visse software eller operativsystemer ustabile.
  • I stedet for bare antivirusprogrammer, overveje at bruge en pålidelig Internet Security Suite. Dette giver større sikkerhed, da det konstant overvåger udvekslingerne mellem maskinerne og netværket.
  • Brug af flere antivirusser på et netværkssystem forbedrer ikke netværkssikkerheden. Faktisk kan de være i konflikt og hæmme hinanden.
  • Hvis pc'en renses, betyder det ikke, at den stadig er ren næste måned. Konstant overvågning og opdatering af antivirusprogrammet er nødvendigt.
  • Netværksvirus kan ødelægge et computernetværk ved at bremse det ned. Selvom det er relativt nemt at rengøre en individuel computer eller bærbar computer, der er inficeret med en virus, fordi viruset kan sættes i karantæne i en enkelt maskine, kan viruset skjule på enhver computer i et inficeret netværk. Problemet er endnu værre, når netværket har en fungerende internetforbindelse, fordi viruset er lavet eller programmeret på en sådan måde, at det kan replikere og overføre sig til alle de tilsluttede enheder.