Fordele ved et internt modem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Interne modemer skal installeres inde i en computer. Sørg for at kontrollere, at det interne modem er kompatibelt med det system, det skal bruges i. Modemet er forbundet direkte til bundkortet, normalt via en PCI (perifer komponentforbindelse). Interne modemer har flere fordele i forhold til deres eksterne modparter.

Pris

Interne modemer er normalt betydeligt billigere end eksterne modemer. Dette skyldes hovedsagelig de lavere produktionsomkostninger, da der ikke anvendes materialer til at bygge en sag omkring den. Interne modemer har ikke LED-lys til afspejling af tilslutning, hvilket også sænker produktionsomkostningerne.

Strømforbrug

Interne modemer bruger strømmen til den løbende computer til at fungere. Ingen ekstra stik er nødvendig. Interne modemer er meget effektive og bruger mindre strøm end eksterne enheder. Alle nødvendige strømforsyninger leveres af computerens strømforsyning.

Skrivebordsrum

Indvendige modemer installeres inde i computeren og dermed ikke plads på skrivebordet. Dette frigør skrivebordsplads til andre eksterne enheder eller arbejdsområde.

Kabelklodser

Indvendige modemer kræver kun telefonlinjen, der skal tilsluttes. Strøm- og computerforbindelsen håndteres alle ved den PCI-stik, modemet er tilsluttet. Dette betyder, at mindre ledninger snakker rundt og et ubeskriveligt arbejdsmiljø.

Renlighed

Eksterne modemer er magneter til støv. Indvendige modemer dækkes ikke med stygt støv, som det er inde i computeren. Det betyder mindre støv for at holde dit skrivebord rent.