Hvorfor er TCP / IP en så kompleks protokol?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Adresseringsfunktionen i TCP / IP

TCP / IP er en kompleks protokol, fordi den bruger en sofistikeret adresseringsordning. Ordningen er IP-version 4 med et 32-binært format. Det har to sæt adressering. Den ene er IP-nummeret; den anden er subnetmasken med fire oktetter (hver holder 8 bits). Nummerintervallet er fra 0 til 255. Desuden kan hvert IP-nummer tilhøre en af ​​fem klasser, A, B, C, D og E.

Forstå parametrene for, hvordan man sætter IP-adresse sammen med undernetmasken er ofte en vanskelig udfordring.

OSI-modellen

Den næste grund til, at TCP / IP er så kompleks, er, at den tilhører OSI-modellen (Open System Interconnect). Denne model specificerer syv kategorier om, hvordan data skal overføres, formateres, udveksles, formidles og præsenteres. Det handler om hardware og software. Der er syv kategorier eller lag, som de kaldes. Disse er applikation, præsentation og session lag. Derefter er netværksdelene transporten og netværket. Endelig arbejder datalinket og det fysiske link på de laveste niveauer. Hvert lag fungerer uafhængigt af hinanden, men også i synkronisering med hinanden.

Indkapslingsfunktionen

Data, f.eks. På brugerniveau, kan forekomme i nogle programmer, f.eks. Et Word-dokument eller et Excel-regneark . Men for at overføre det på tværs af et netværk skal det opdeles i en form, som OSI-modellen kan forstå. Data er opdelt i segmenter (transportlag), pakker (netværkslag), rammer (data link layer) og bits (fysisk lag). Dette er indkapsling, så dataene kan rekonstrueres efter overførsel og modtagelse.

Den fysiske dimension af TCP / IP

For femten år siden var den fysiske dimension af TCP / IP stabil. Der var netværkskabler, der forbinder lokale netværk. Det var kobbertråd. Men som netværk voksede så gjorde den fysiske konstruktion. Nu er der fiber, trådløs, lyd og andre former for dataoverførsel. TCP / IP har været nødt til at tilpasse sig disse nye fysiske dataoverføringsmekanismer.

Den dynamiske funktion

Et af problemerne med TCP / IP har været adresseringsprogrammet, der blev brugt. Selvom det virker kompliceret, lider det af et problem, vil antallet af IP-numre løbe tør. En ny ordning blev foreslået, kaldet IP version 6. Den har 128 bits i adresseringsordningen.

En anden ændring, der er opstået, er stigningen i det private netværk / public network dichotomy. Hver virksomhed har en offentlig IP-adresse. Men for sit eget interne netværk skal det bruge private IP-numre, således at man ikke udtømmer det offentlige nummer. Bare disse to eksempler viser, at TCP / IP har været nødt til at foretage dynamiske tilpasninger på grund af den globale vækst på internettet. Transportkontrolprotokollen / Internet Protocol (TCP / IP) er standardarbejdsprotokollen for internettet. Det specificerer adressering, hvordan data opdeles i mindre segmenter, hvordan data overføres fra et sted til et andet, og hvordan det konverteres til et format, som enkeltpersoner kan bruge. Det producerer et stabilt arbejdsmiljø, når trillioner informationstyper overføres over hele verden.