Protokoller Bruges i TCP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Transmissionskontrolprotokol / Internet Protocol (TCP / IP) refererer til en samling af kommunikationsprotokoller, der anvendes til overførsel af data via et netværk. TCP / IP er den primære protokol, der bruges til at overføre data via internettet. TCP er ansvarlig for at nedbryde og genmontere overførte pakker før og efter overførsel af dataene, og IP er ansvarlig for faktisk overførsel af data mellem de to maskiner. Porte, der er virtuelle dataforbindelser, der anvendes af programmer til overførsel af data, bruges af TCP / IP til overførsel af data.

Hypertekstoverførselsprotokol (HTTP)

HTTP er protokollen, der bruges til overførsel af information, typisk websider og andet webindhold, mellem en webserver og en browser. HTTP bruger typisk TCP / IP-port 80 til at transportere information.

Sikker HTTP

Sikker HTTP er en form for HTTP, der bruger krypterede data. Data krypteres af serveren, overføres til brugerens browser og derefter dekrypteres på brugerens maskine. Denne protokol bruges til kreditkorttransaktioner og overførsel af andre følsomme data. HTTPS bruger typisk TCP / IP-port 443.

File Transfer Protocol (FTP)

FTP bruges til at overføre filer mellem computere. En servercomputer er vært for filer, og en klientmaskin bruger en FTP-klient, såsom en webbrowser eller dedikeret FTP-software, for at få en liste over filer, der skal downloades. FTP bruger typisk TCP / IP-port 21.

E-mail-protokoller

SMTP bruges til afsendelse af e-mails og bruger typisk TCP / IP-port 25. Post Office Protocol 3 (POP3) er en mailprotokol, der bruges til opbevaring af e-mail til hentning . Når en bruger downloader e-mail, kan han downloade den fra en POP3-server. Internet Message Access Protocol (IMAP) bruges også til lagring og download af e-mails og kan bruges i stedet for POP3. IMAP bruger typisk TCP / IP-port 143.

Network Time Protocol (NTP)

NTP bruges til at synkronisere tiden mellem computere på et netværk. Dette hjælper med at sikre, at hver computer på netværket har nøjagtig samme tid. NTP bruger typisk TCP / IP-port 123.