Sådan fortæller du, om en bærers sikkerhed er blevet overtrådt

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Rapporter eventuelle mistænkelige e-mails og PDF-filer til din it-afdeling. E-mail inficerede PDF-filer til tilfældige corporate e-mail-adresser i håb om at nogen vil åbne PDF-filen, inficere sit system, er en fælles taktik, der bruges af hackere til at kompromittere virksomhedssystemer. E-mail vedhæftede filer kan være farlige. Åbn dem ikke, hvis de er fra en person, du ikke kender eller stoler på. Hvis du får mange inficerede e-mails fra systemer i dit netværk, er det sandsynligt, at nogle systemer i det netværk, muligvis din, allerede er blevet inficeret.

2.

Kontroller din sendes sendte mappe. Hvis der er meddelelser der, du ikke sendte, er din computer næsten helt sikkert inficeret med en form for malware.

3.

Vær opmærksom på, hvor lang tid systemet tager for at starte. En slow-boot computer er ofte et tegn på, at computeren er blevet smittet med en form for malware, såsom spyware, hvilket er ondsindet software, der bruges til at skjule overvågning af en persons computeraktiviteter . Hvor lang tid det skal tage en bærbar computer at starte, varierer afhængigt af operativsystem, hardware og hvor meget hukommelse bruges af de applikationer, den laster ved opstart, men sørg for at rapportere eventuelle mærkbare ændringer i opstartstiden.

4.

Kør en malware scan på din bærbare computer. Det skulle have installeret et anti-malware program på dit system; de fleste virksomheder bruger enten McAfee s eller Nortons sikkerhedssuite, så der er ingen grund til at downloade eller installere andre sikkerhedssoftware. Afhængigt af harddiskens størrelse og hastigheden på din computer kan scanningen tage noget tid, så du bliver nødt til at være tålmodig. Hvis scanningen rapporterer en infektion, skal du fjerne den inficerede fil ved hjælp af softwaren. til din virksomheds it-afdeling, da det er sandsynligt, at andre systemer i netværket er blevet inficeret med samme malware.

I dag skal virksomhedens arbejdsstyrke være tilknyttet kontoret omkring 24 timer i døgnet og syv dage om ugen. I et forsøg på at tilbyde deres medarbejdere større forbindelse til kontoret og deres kontakter deri, har mange virksomheder begyndt at uddele bærbare computere til alle deres medarbejdere. Dette kommer dog til en pris mere end blot de monetære omkostninger ved køb af bærbare computere: sikkerhed. Enhver it-sikkerhedspersonale ved, at en tabt eller kompromitteret bærbar computer er et af de værste sikkerhedsmæssige kompromiser, som et firma skal håndtere med. Dette er især tilfældet, hvis det kompromitterede system tilhører nogen i øverste ledelse. Heldigvis er der nogle advarselssignaler, at dit system kan være blevet kompromitteret, selvom det er i din besiddelse.