Sådan konfigureres ASP Hosting

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows-serverens 'Start' -knap og vælg 'Kør'. Indtast 'inetmgr' i tekstboksen og tryk 'Enter'. Dette åbner IIS-manager.

2.

Højreklik på 'Standardwebsted' på venstre side af skærmen og vælg 'Ny'. Vælg 'Virtual Directory' for at starte en oprettelsesguide. Dette giver dig mulighed for at indstille en virtuel katalogapplikation til din ASP-side. Indtast et aliasnavn for webstedet. Dette kan være et venligt navn, du husker for hjemmesiden. Indtast en mappeplacering, hvor webapplikationsfilerne gemmes, og tryk på 'Næste'.

3.

Marker afkrydsningsfeltet for 'Læs og kør scripts' på webstedets tilladelsesskærm og klik på 'OK'. Dette giver brugerne mulighed for at udføre ASP-filerne og læse indholdet på dine sider. Luk guiden. Bemærk under 'Standardwebsted' er den virtuelle mappe, du netop har konfigureret. Højreklik på den og vælg 'Egenskaber' for at åbne en ny dialogboks.

4.

Klik på 'Tilføj program'. Dette indstiller den virtuelle mappe som en ASP-applikation, som udføres på serveren. Klik på 'OK' for at gemme dine ændringer.

ASP.NET er et Microsoft programmeringssprog, der leverer webstedsydelser. Før du kan være vært for en ASP-applikation, kræver serveren applikationskonfigurationer. Disse konfigurationer aktiverer ASP-applikationen, indstiller tilladelser og peger på den korrekte mappe på den lokale serverens harddisk. Indstillingerne for Microsoft-applikationer er konfigureret i Internet Information Services (IIS), hvor hvert websted vises på serveren.