Sådan opretter du en trådløs bredbåndsrouter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Afbryd eventuelle enheder fra bredbånds-DSL- eller kabelmodemet, og sluk modemet. Sørg for at fjerne eventuelle netværks- eller USB-kabler, der er tilsluttet modemets internet- eller ethernetporte. Fjern eventuelt strømkilden fra modemet.

2.

Slut den ene ende af et Ethernet-kabel i Ethernet-porten på bredbåndsmodemets krop. Sæt den anden ende af kablet i en af ​​portene mærket 'Internet', 'WLAN' eller 'WAN' på bagsiden af ​​routeren. Tænd dit modem og vent på, at den opretter forbindelse til internettet, inden du tænder for den trådløse router.

3.

Slut et Ethernet-kabel fra en af ​​portene på computeren til et af internettet 'Ethernet-porte findes på bagsiden af ​​routeren. Tag installations-cd'en, der følger med routeren, og sæt den i diskdrevet.

4.

Konfigurer forbindelsen og sikkerhedsindstillingerne til routeren i installationsguiden, der vises, når computeren læser cd'en. Indtast det ønskede navn eller SSID for routerns netværk og indstil WEP- eller WPA-adgangskoden, som skal bruges til at få adgang til netværket. Indstil en administrativ adgangskode til den trådløse router til at kontrollere sikkerhedsindstillingerne og andre funktioner. Vær opmærksom på disse adgangskoder og SSID'en og gem dem på et sikkert sted for sikker opbevaring, hvis du glemmer dem. Gem ændringerne for routeren og afslut setupguiden.

5.

Afbryd netværkskablet fra computeren til routeren. Den trådløse bredbåndsrouter er nu konfigureret og kan levere internetforbindelse til enhver trådløs computer i rækkevidde.

Trådløse bredbåndsroutere er rygraden i mange hjem- eller kontornetværk. Routeren er den enhed, der tager internet signalet fra bredbåndsmodemet og distribuerer det over netværket. Mange af dagens trådløse bredbånds routere leverer en række tjenester med forudinstallerede trådløse sikkerhedsfunktioner, printerdeling og kapacitet til at forbinde flere computere til internettet. Heldigvis er routeropsætningen ligefrem og kan gennemføres i et par trin.