Sådan opsættes et hjemmenetværk med et kabelmodem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows XP

1.

Slut alle computere og modemet til routeren vha. ethernetkabler. Et Ethernet-kabel ligner en overdimensioneret telefonledning og kaldes et Cat 5-kabel.

2.

Klik på 'Start' og derefter 'Kontrolpanel'. Klik på 'Network Setup Wizard.' Klik på 'Næste' for at starte guiden. Vælg 'Denne computer forbinder til internettet via en bolig gateway eller via en anden computer på netværket.' Klik på 'Næste'.

3.

Skriv et navn i feltet 'Computerbeskrivelse' for at identificere din computer på netværket. Indtast et computernavn i den næste tekstboks. Klik på 'Næste'.

4.

Indtast et arbejdsgruppens navn. Et arbejdsgruppe navn identificerer dit hjemmenetværk. Du skal skrive ned dette navn eller huske det for senere. Klik på 'Næste'.

5.

Vælg dine delingsindstillinger. Du kan tænde printeren og fildeling nu eller slukke den. Klik på 'Næste'. Windows afslutter netværkskonfigurationen. Kør denne guiden på alle andre Windows XP-maskiner på netværket, og indtast den nøjagtig samme arbejdsgruppe på hver enkelt. Hvis computeren har forskellige operativsystemer, har Windows en mulighed i slutningen af ​​guiden Netværkskonfiguration for at oprette en netværksguiden til at tage til de andre computere.

Windows Vista og Windows 7

< p> 1.

Tilslut modemet og alle computere, du vil have netværk i routeren. Gå til 'Start', og højreklik derefter på 'Denne computer.' Vælg 'Egenskaber'. Gå til fanen 'Computer Name' og klik på knappen 'Change'. Indtast i et unikt computernavn og et arbejdsgruppens navn. Gentag denne proces på alle computere, der er tilføjet til netværket, og sørg for, at computernavnet er unikt og arbejdsgruppens navn er ens. Klik på 'Anvend', 'OK', og derefter 'OK'. Genstart computeren.

2.

Gå til 'Start', 'Kontrolpanel' og derefter 'Netværks- og delingscenter.' Klik på 'Se fuld kort' for at bekræfte, at alle computere genkendes af netværket.

3.

Luk dette vindue og vælg 'Administrer netværkstilslutninger.' Højreklik på navnet på netværksadapteren og vælg 'Egenskaber'. Sørg for, at 'Hent IP-adresse automatisk' og 'Hent DNS-serveradresse' er valgt. Klik på 'Anvend' og derefter 'OK', hvis du skulle foretage ændringer.

Et hjemmenetværk gør det nemt at dele ressourcer. Du kan bruge et hjemmenetværk til at afspille musikfiler fra andre computere, dele en printer mellem hele netværket og dele internetforbindelsen også. Det tager ikke meget lang tid at oprette, og det gør hjemmeberegning med flere computere meget mere praktisk.