Hvad er et domæne navneområde?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Internet Namespace

DNS (Domain Name System) servere over hele verden bruger ordet navne på hjemmesiden og dets vært og konvertere disse navne til IP (Internet Protocol) nummer adresser. IP-adresser bruger et stiplede decimaltallformat som f.eks. 199.217.67.34. Dette talformat repræsenterer et tilsvarende binært tal system, som computere kan fortolke for at finde den faktiske internetadresse på en bestemt hjemmeside. Dette system blev oprettet i begyndelsen af ​​1980'erne, og de databaser, der i øjeblikket indeholder alle IP-adressetal oversættelser, gemmes i mange separate DNS-servere på tværs af internettet til sikkerhedskopierings- og sikkerhedsformål.

Brug navneplads til at oprette forbindelse til et websted

Når du finder en hjemmeside online, følger browsere en sti, der lokaliserer forskellige DNS-servere, og stopper ved hver enkelt, indtil den finder nummeradressen oversættelse for navnet, der blev skrevet ind i browserens adresselinje. DNS-serverens funktion er at oversætte eller løse det indtastede, menneskelige sprognavn og konvertere det til sin tilsvarende IP-nummeradresse og informere browseren om den rigtige placering af webstedets adresse. Denne nummeradresse er nødvendig, fordi den Internet-computere kan rent faktisk kun finde webstedet ved hjælp af IP-adressenummeret (i stedet for det indtastede navn).

Brug af Active Directory-navneplads og LDAP

Navngivningskonventionerne, der anvendes af Active Directory, er baseret på protokollen om letvægtsregisteradgang ( LDAP), som er en standardprotokol for adgang til netværksmapper, det er også den protokol, der bruges af internettet. Et navneområde i Active Directory refererer til objekternavne og deres placeringer i servernetværket, og disse objektnavne bruges på samme måde som Navnet på internettet bruges til lokalisering af en webadresse. Et objekt i et netværk kan være et navn til en bruger, gruppe, printer, computer, database, fil eller applikation.

LDAP-protokol i aktiv direktør y-Fornavn

Hvert objekt i et Windows Server-netværk anvender en LDAP-specifikation, som kan indeholde tre forskellige navne. Et Distinguished Name (DN) bruger en lang form for objektnavnet og angiver netop dens placering inden for domænet. Den indeholder navnet på dets domæne, dets organisationsenhed (OU) og et fællesnavn (CN), som selve navnet på selve objektet er.

LDAP-sekund og tredje mulige navne

Det andet navn kan være en Relativ Distinguished Name (RDN), som er et navn, der unikt identificerer objektet. Normalt er RDN den samme som CN, men den kan tildeles som en unik attribut til objektet, når administratoren opretter det. Den tredje mulighed er UPN (User Principal Name), og det er det foretrukne navn for brug af e-mail og andre internettjenester. Det ligner en internet e-mail-adresse og indeholder domænenavnet efter '@' -tegnet. Et domænenavn kan henvise til et internetnavneområde eller et navneområde i Active Directory. Navnet på internettet er den komplette database over hierarkiske navne fordelt over internettet og omfatter værts- og domænenavnet. I Active Directory (i Windows Network Operating Systems) henviser navneområde til databasen med navne og deres tilknyttede steder i Windows Server-netværket. Navnet på Active Directory-navne følger de samme konventioner som internets navneområde, og hvis netværksadministratoren følger normal hierarkisk netværksopsætning, er den fuldt kompatibel med internets navneområde.