Hvad er minimumskravene til oprettelse af et netværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Da computerbrug vokser, etablerer flere og flere mennesker netværk, både i deres hjem og på arbejdspladsen. Uanset om det er muligt at tillade internetadgang på tværs af flere systemer eller bare at dele filer fra en computer til en anden, er netværk et godt løft for produktiviteten. Kravene til at indstille en op adskiller sig afhængigt af applikationen, men alle netværk kræver nogle få baskomponenter.

Internetforbindelse

Hvis du planlægger at bruge dit netværk til at dele internetadgang, skal du have en aktiv internetforbindelse, hvilket vil blive knyttet til et internet modem. Modemet vil være udgangspunktet for dit netværk.

Router

Hvis du vil have et trådløst netværk, skal du bruge en trådløs router, men en standard router fungerer ellers. Routere, både trådløse og standard, har typisk fire kabelforbundne porte, så du kan bruge en kombination af ledede og trådløse forbindelser, hvis det ønskes.

Netværkskort

Hver computer skal have sit eget netværkskort. For ledningsforbindelser er disse praktisk taget altid indbygget i computerens bundkort. Moderne bærbare computere har indbyggede trådløse kort, men for et trådløst netværk med stationære computere kan det være nødvendigt at tilføje trådløse netværkskort selv.

CAT5-kabel

Du skal bruge masser af CAT5, også kendt som Ethernet-kabel. For hver ledningsforbindelse samt til modem-routerforbindelsen skal du bruge en længde kabel. Med lidt teknik og et specielt værktøj er det Det er muligt at skære og krympe det selv, så hvis du laver et omfattende projekt, kan det være umagen værd at købe en stor spole, en CAT5 crimper og en pose stik.