Hvordan ændrer jeg DHCP-pooladressen på en Cisco ASA 5505?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut et Cisco-serielt kabel fra en computer til ASA 5505. Åbn et terminalkonsolsprogram som Hyperterminal eller Putty (Microsoft Windows) eller Minicom (Linux), og vælg com-porten i brug af Cisco serielt kabel. Tryk på Enter-tasten for at få et hurtig svar fra ASA 5505. Indtast et kontonavn og et kodeord, hvis det er nødvendigt at logge ind.

2.

Skriv 'config t' på ASA 5505 kommandolinje. Tryk på Enter for at få adgang til konfigurationsfunktionen. Kommandoprompten skal nu se ud som følgende:

ASA5505 (config) #

hvor (config) angiver, at konteksten er ændret til konfigurationstilstand.

3.

Skriv 'no dhcpd-adresse ip\_address\_start-ip\_address\_end name\_of\_interface' hvor 'ip\_address\_start' er den første IP-adresse i den aktuelle DHCP-adressepool, 'ip\_address\_end' er den sidste IP-adresse i den aktuelle DHCP adressepool og 'name\_of\_interface' er den netværksgrænseflade, som den nuværende DHCP-pool er vedhæftet. For eksempel:

ASA5505 (config) # no dhcpd-adresse 172.16.0.17-172.16.0.31 inde

4.

Skriv 'dhcpd-adresse ip\_address\_start-ip\_address\_end name\_of\_interface 'hvor' ip\_address\_start 'er den første IP-adresse i den nye DHCP-adressepool,' ip\_address\_end 'er den sidste IP-adresse i den nye DHCP-adressepool, og' name\_of\_interface 'er den netværksgrænseflade, som den nye DHCP-pool er tilknyttet. For eksempel:

ASA5505 (config) # dhcpd-adresse 172.16.0.34-172.16.0.63 inde

5.

Skriv 'exit' og tryk på Enter tast og derefter skrive 'copy run start' og tryk på Enter tasten igen. Følg nedenstående eksempel for at gemme konfigurationen til NVRAM:

ASA5505 (config) #exit
ASA5505 #kopi start

Tips og advarsler

  • Bemærk, at netværksgrænsefladen, som den nye IP-adressepool er tilknyttet, skal være i samme undernet som den nye DHCP IP-adressepool.
  • Cisco ASA 5505 er et højtydende firewallapparat med et stort antal funktioner. Inkluderet i funktionslisten er DHCP-tjeneste for værter på det private netværk bag ASA 5505. Af og til kan DHCP-pooladressering muligvis ændres som følge af ændringer på netværket.