Sådan ændres et VNC-kodeord med FTP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gennemgå dokumentationen til din server for at afgøre, om præferenceindstillingerne for din VNC-server er gemt i et dokument på harddisken, eller hvis de er gemt i hukommelsen. Din VNC-server skal gemme disse indstillinger i et dokument på harddisken for at kunne bruge FTP.

2.

Slut til din server via din FTP-forbindelse. Naviger til servermappen, der indeholder præferencefilen til VNC. Din FTP-klient skal kunne nå denne mappe, så FTP kan fungere.

3.

Download en kopi af dine VNC-indstillinger til din lokale computer.

p> 4.

Åbn indstillingsfilen for at afgøre, om adgangskoden er gemt i almindelig tekst, eller hvis den er krypteret i tekstfilen. De fleste serverprogrammer, herunder VNC-software, krypterer adgangskoder for større sikkerhed. Hvis kodeordet er krypteret, skal du bestemme den metode til dekryptering, der er nødvendig for at kunne ændre en adgangskode med FTP. Disse oplysninger kan være tilgængelige i manualen eller i online fora, der diskuterer de tekniske detaljer i din server software.

5.

Indtast den nye adgangskode i feltet, hvor den gamle adgangskode er bosat, hvis adgangskoden er i almindelig tekst. Hvis kodeordet er krypteret, skal du kryptere dit nye kodeord på nøjagtig samme måde, før du indtaster teksten i denne fil.

6.

Upload indstillingsfilen til din server.

7.

Genstart din VNC-server. Hvis du ikke kan gøre dette direkte i VNC, skal du genstarte serveren for at starte din VNC-software igen. Din nye indstillingsfil vil blive indlæst, når VNC-serveren starter.

8.

Forsøg at oprette forbindelse til din VNC-server med den nye adgangskode. Hvis du ikke kan oprette forbindelse, skal du prøve at afgøre, hvor din adgangskode var i denne proces, og forsøg igen.

Den bedste måde at ændre adgangskoden på en VNC-server på skal være fysisk foran serveren, når du gør det. Den næstbedste måde at ændre adgangskoden på er via en VNC-forbindelse til den pågældende server. Desværre, hvis du skal bruge FTP til at ændre adgangskoden på din server, er det højst sandsynligt, fordi du mistede muligheden for at oprette forbindelse direkte via VNC til serveren. FTP kan undertiden bruges i denne situation, men kun under særlige omstændigheder.