Sådan bruges en router til at lave et 2-computers hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut router til et stikkontakt på et sted, der er centralt for dit computernetværk. Hvis du vil bruge et højhastigheds-internetmodem til en internetforbindelse, skal du placere din router i nærheden af ​​modemet.

2.

Find de nummererede netstikket på bagsiden af routeren. Disse stik bruges til at forbinde computere til routeren. Du kan også se en jack, der er mærket 'Internet'. Dette skal kun bruges af modemet.

3.

Slut den ene ende af et netværkskabel til 'Internet' -stikket på bagsiden af ​​routeren og den anden ende til netværksstik på bagsiden af ​​dit højhastighedsmodem. Dette vil give en internetforbindelse til dit netværk.

4.

Slut den ene ende af et netværkskabel til en af ​​de nummererede jacks på bagsiden af ​​routeren.

5.

Slut den anden ende af netværkskablet til en af ​​computerne i dit netværk.

6.

Indsæt og kør routeren software-cd i din computer, hvis det er nødvendigt for routerens oprindelige opsætning. Dette vil konfigurere din router til en første gangs løb.

7.

Følg skærmbilledet instruktioner til at færdiggøre router opsætningen. Dette kan være en anden proces for forskellige mærker af routere. Også ikke hver router vil kræve en installationsproces.

Slut enden af Det andet netværkskabel til en anden nummereret jack på bagsiden af ​​routeren.

9.

Slut den anden ende af netværkskablet til din anden computer.

p>

Tips og advarsler

  • Der vises et lille ikon på computerens nederste proceslinje for at bekræfte netværket og internetforbindelsen.
  • Du kan bruge en router til at forbinde to computere og oprette et netværk til dit hjem. Et netværk gør det muligt for to computere at dele filer, mapper, printere og internetforbindelse. Visse software kan også deles mellem computere. Du kan købe en router online eller fra enhver computer butik. Denne router kan være ledningsnet eller trådløs, afhængigt af hvilken type netværk du vil oprette. Begge computere skal også have et netværkskort for at oprette netværksforbindelsen. Netværkskort er som regel installeret på stationære computere, men kan også købes hos en computerforretning, hvis du skal installere en.