Sådan installeres en proxyserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer den gratis CC Proxy-software, der er tilgængelig til Windows-pc'er, der kører Windows 98, ME, NT, 2000, 2003, XP og Vista. CC Proxy kan downloades som en selvkørende installationsfil, og den gratis version tillader tre samtidige brugere at oprette forbindelse.

2.

Brug Qbiks WinGate Proxy Server-software, hvis du søger et alternativ til WinProxy. WinGate er tilgængelig til Windows 2000, XP, Vista og 2008 Server Edition. Du vil modtage en 30-dages prøve for at forhåndsvise softwaren, hvorefter du skal betale for en licens afhængig af, hvor mange brugere der vil oprette forbindelse til din proxyserver.

3.

Byg din egen proxyserver ved hjælp af Google App Engine. Denne mulighed er helt gratis og kan opstilles af brugere uden tekniske evner. Alt du skal gøre er at oprette en Google App Engine-konto og indsætte nogle kode i App Engine.

En proxyserver er en server, der er indtastet i din webbrowsers konfigurationsindstillinger for at aktivere anonym browsing eller afhængigt af din proxyservers opsætning, filtreret browsing. Det bruges ofte, når klienten og serveren er inkompatible til direkte forbindelse. Der er mange proxyservere, der er opført på internettet, men hvis du vil, kan du oprette din egen på en ekstra computer. Du kan oprette forbindelse til denne proxyserver på dit eget hjemmenetværk eller på et andet sted, hvor du har internetforbindelse.