Sådan opbygger du sikre trådløse netværk med 802.11

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indstil den trådløse router i nærheden af ​​dit højhastighedsmodem. Tilslut routerens strømkabel og sæt et Ethernet-netværkskabel i 'Internet' -porten i routerens bageste ende. Visse modeller kan i stedet mærke porten 'WAN'.

2.

Kør den anden ende af Ethernet-kablet til den åbne Ethernet-port på dit højhastighedsmodem. Sæt den cd, der fulgte med routeren, i computerens diskdrev og gå igennem vejledningen på skærmen til routerinstallationen.

3.

Naviger din webbrowser til http://192.168.1.1, eller hvilken webadresse din specifikke router bruger til administrationssiden. Indtast koden 'admin' i både brugernavn og adgangskodefelterne og vælg muligheden for at logge ind.

4.

Naviger til indstillingen 'Trådløse indstillinger' eller den tilsvarende indstilling hvis din router lister til forskellige menunavne. Indtast det navn, du vil bruge til det trådløse netværk, f.eks. 'Jims hjemmenetværk' i feltet 'Netværksnavn (SSID)'.

5.

Klik 'Gem ændringer' og navigér til fanen 'Trådløst netværk'. Klik på rullemenuen 'Sikkerhedsindstillinger' og vælg den højeste sikkerhedsindstilling.

6.

Indtast adgangskoden du vil bruge til det trådløse netværk i boksen 'Passphrase'. Skriv det igen i boksen Bekræft adgangskode og klik på 'Anvend'.

7.

Luk vinduet og højreklik på ikonet 'Netværk' i meddelelsesfeltet nederst til højre på skrivebordet. Klik på det navn, du valgte for dit trådløse netværk, og indtast adgangskoden i feltet.

8.

Vælg 'Connect' for at få adgang til det sikre trådløse netværk.

9.

Gentag processen med at oprette forbindelse til netværket med andre computere, der skal få adgang internetforbindelsen.

Tips og advarsler

  • Windows-operativsystemet indeholder funktioner til deling af computerens conten ts med andre enheder på netværket. For at slå denne funktion fra, skal du navigere til 'Kontrolpanel' og vælge 'Netværks- og delingscenter'. Klik på 'Fra' for enhver funktion, du ikke vil bruge, f.eks. 'Fildeling' eller 'Offentlig mappedeling.'
  • Standard brugernavn og adgangskode samt de specifikke sikkerhedsindstillinger vil varierer mellem forskellige mærker af routere. Check din routers manual for specifikke oplysninger.
  • Hver af computere på dit netværk skal have et internt trådløst netværkskort for at få adgang til internetforbindelsen via den trådløse router. Køb USB trådløse adaptere til dine computere, hvis de ikke har interne netværkskort og tilslut dem til en ledig USB-port.
  • Din trådløse router og netværkskortene i dine computere bruger en teknologistandard kendt som '802.11' til at sende og modtage data via en trådløs forbindelse. 802.11 leveres i flere forskellige hastigheder, som f.eks. 802.11b og 802.11g. Et netværk bygget med 802.11 trådløse standard er åben for alle med en computer inden for din router, hvilket er en stor sikkerhedsproblem. For at sikre computerne i dit Windows 7-netværk skal du ændre flere routerindstillinger.