Sådan opsætter du en server til en trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Alle programmer.' Klik på 'Administrative værktøjer' og klik på genvejen mærket 'Konfigurer din server.' Dette åbner en liste over konfigurationsindstillinger for Windows-serveren.

2.

Klik på linket 'Tilføj funktioner' i afsnittet 'Tilpas denne server'. Et nyt vindue åbnes med en liste over valgfrie Windows-serverkomponenter.

3.

Marker feltet 'Wireless LAN Service' nederst på listen. Klik på 'Næste'. Dette installerer trådløs kapacitet til serveren. Luk konfigurationsvinduet.

4.

Klik på knappen 'Start' igen, og klik på 'Kontrolpanel'. Klik på 'Netværks- og delingscenter'. Klik på 'Administrer trådløse netværk' i dette nye dialogvindue. En liste over trådløse netværk vises, herunder din trådløse routerens forbindelse.

5.

Dobbeltklik på din trådløse routerforbindelse. Hvis netværket er sikret, skal du indtaste din trådløse adgangskode og klik på 'OK'. Et vindue viser dig forbindelsesstatusen, som serveren forbinder til det trådløse netværk.

Trådløst netværk gør det muligt for computere at finde sted hvor som helst at oprette forbindelse til routeren. Windows-desktop-servere er normalt ikke forbundet til trådløse, men netværksadministratorer køber trådløse kort til serverne, hvis der ikke er ledige forbindelser. Windows-operativsystemet giver dig en guiden, der hurtigt installerer og tilslutter trådløs service til maskinen. Du kan oprette forbindelse til en trådløs router ved hjælp af guidenværktøjet.