Sammenligning af DSL og bredbåndsinternet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

En bredbåndsforbindelse defineres som en, der bruger mange forskellige informationsstier til at sende en stor mængde data. Selvom de fleste DSL-forbindelser bruger bredbåndsteknologi, er ikke alle bredbåndsforbindelser DSL-forbindelser. Bredbånd var ikke et udtryk, der oprindeligt blev brugt til at beskrive telekommunikationsteknologi, men er i stedet en kombination af udtrykket 'bred båndbredde'. Båndbredde er betegnelsen, der bruges til at beskrive, hvor meget information der sendes på en bestemt databane pr. Sekund. DSL- og kabelinternettjenester betragtes begge som bredbåndsforbindelser.

Typer

Bredbåndsinternet er hovedsagelig tilgængelig i tre populære sorter. Disse er: satellit-, DSL- og kabel-tjenester. DSL Internet bevæger oplysninger ved at bruge båndbredde på telefonkabler, der allerede eksisterer. Satellit Internet bruger en satellit, der er i kredsløb for at sende information frem og tilbage gennem brug af satellitten. Kabel Internet-tjenester bruger et almindeligt fjernsynskabel til at flytte information.

Identifikation

Den billigste, men langsomste, internettjeneste er DSL bredbåndsoptionen. Hastigheder står stadig op til et niveau på ca. 6 megabit per sekund, men det er langsommere end de andre muligheder. Kabel tilbyder de højeste hastigheder til rådighed, men det er ikke så pålideligt, fordi brugere skal dele forbindelsen med dem, der bruger kabel-internet i nærheden. Kabel opfylder normalt ikke de høje hastigheder, som annonceres af kabeludbyderne. Ifølge Federal Communications Commission, for at blive betragtet som bredbånd, skal forbindelsen nå hastigheder på 768 Kbps. Ikke alle DSL-forbindelser nå denne hastighed, så de er ikke alle bredbånd.

Fordele

Den øgede hastighed på download er en af ​​de største fordele ved en bredbåndsforbindelse. DSL-service er den mest omkostningseffektive måde at øge hastigheden på din internetforbindelse på. Men hvis du streamer lyd og video og bruger din computer til at downloade meget store filer, så er kabel-internettjeneste det bedste valg for dig.

Overvejelser

Hvis du bor i et landligt eller isoleret område, kan du ikke har adgang til DSL. DSL Internet er afhængig af en direkte forbindelse fra internetudbyderens nav. Selvom DSL Internet er tilgængeligt i dit område, afhænger dine internetforbindelseshastigheder af, hvor langt væk din placering er fra udbyderens hub. Hvis DSL ikke er tilgængelig, er kabel normalt en levedygtig mulighed. Hvis du ikke gør det har adgang til DSL eller kabel, bør satellit være tilgængelig for dig.

Forebyggelse / løsning

DSL bredbåndsinternet service giver dig hurtige internethastigheder og er ofte billigere end andre muligheder. Du kan ikke regne med DSL for at give Du har dog ekstraordinært hurtige downloads hele tiden. Meget kan påvirke driften og hastigheden af ​​din DSL-service, herunder afstanden fra tjenesteudbyderens hub og din egen computers muligheder. Hvis din primære bekymring er downloadhastighed, så er det vigtigt at vide, at mange websites sætter hastighedsbegrænsninger på downloads. Det er muligt at omgå disse begrænsninger ved brug af en download manager. Det er også en god idé at downloade snarere end at streame lyd og video. Dette vil give dig bett er resultater med hensyn til hastighed. Internet servicevilkår og beskrivelser kan være forvirrende for forbrugere, der ikke er velkendte i teknologien. Med mange af disse tjenester tilgængelige fra mange udbydere i dag er det vigtigt for forbrugerne at vide, hvad ordene betyder. Selv om de udtryk, der bruges til at beskrive internettjeneste, måske virker forvirrende i starten, er de faktisk ganske enkle og forstås let med lidt indsats. Bredbånd, DSL (digital abonnent linje) og båndbredde er de mest almindelige udtryk, som forbrugerne kan finde forvirrende.