Sikkerhedsproblemer i et trådløst baseret LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Selv om trådløse lokalnetværk eller WLAN er kommet langt siden oprettelsen, eksisterer der stadig mange sikkerhedsproblemer i de grundlæggende systemer og infrastrukturer i disse systemer. Dårlig sikrede netværk (for eksempel netværk, der ikke er krypteret) er tilbøjelige til problemer som hacking, kompromitteret information og computersyveri.

Aflytning

Et trådløst netværk fungerer ved at sende radiobølger, som indeholder netværkstrafik, frit en hacker at afhente netværkstrafikken. En angriber fralydende på et netværk kunne fange data, der overføres over netværket, fra muligvis hundredvis af meter væk.

Uautoriseret brug

Hvis et netværk ikke bruger en opdateret krypteringsprotokol som WPA-2 , bruger netværket en usikker krypteringsprotokol som WEP, eller netværket efterlades ukrypteret fuldstændigt, uautoriserede brugere eller 'trådløse squatters', som de undertiden kaldes, kan bruge dette netværk til at få adgang til internettet. Trådløse squatters udgør et problem, fordi de Brug båndbredde og netværksressourcer, der ellers ville blive allokeret til autoriserede brugere, hvilket nedsætter netværket.

Spoofing

På et trådløst netværk kan en hacker få uautoriseret adgang til private data ved at tage en gyldig brugeres identitet . En hacker kan spoof en brugers medieadgangskontroladresse, hvorved angriberen ser ud til at være en gyldig bruger og giver ham adgang til netværket.

Angreb i tilfælde af service

Et trådløst netværk kan hurtigt lukke ned, hvis det kommer unde r et benægtelsesangreb. I denne form for angreb oversvømmes en ondsindet indtrenger et netværk med meddelelser, der sutter netværket af ressourcer til rådighed for andre brugere.

I en anden form for benægtelse af betjening kan angriberen bruge en kraftig transceiver til at sende junk radiobølger, der ville forstyrre WLANs transmissionssignal, hvilket gør det umuligt at kommunikere med andre enheder.