Sådan ændres et Windows-domæne til en arbejdsgruppe Fix i DOS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på menuen 'Start' på din Windows-proceslinje. Vælg 'Kør' og indtast 'cmd' for at åbne kommandolinjevinduet. Hvis du kører Windows Vista eller 7, skal du indtaste 'cmd' i tekstboksen vist i menuen 'Start' og trykke på 'Enter'.

2.

Indtast 'netcomputer' for at se de aktuelle indstillinger for computeren. Dette viser det aktuelle domæne eller arbejdsgruppe, der er forbundet med netværksindstillingerne.

3.

Indtast 'net computer / del' i kommandoprompten og tryk 'Enter'. '/ Del' -knappen fjerner den fra domænet og demokerer den til en arbejdsgruppeindstilling. Standard arbejdsgruppen for Windows er 'arbejdsgruppe'.

Computere, der er en del af et domæne, kræver, at domænecontrolleren logger ind på maskinen og bruger applikationer på skrivebordet. Når maskinen ikke længere har brug for en domæneforbindelse eller du vil fjerne den, kan du lave en hurtig DOS-kommando for at nedgradere computeren til en arbejdsgruppe. Demotionen fjerner muligheden for, at brugeren kan oprette forbindelse til domænet, men du kan senere tilføje det igen i Windows-konfigurationerne.