Sådan opretter du en VNC-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Download, installer og konfigurer VNC-server

1.

Åbn en webbrowser og navigér til RealVNC-download siden (se Ressourcer).

2

Klik på knappen 'Download u0026 Use' for den gratis version af RealVNC eller klik på 'Download u0026 amp; Prøv' for at evaluere en prøveversion af personlige eller Enterprise-udgaverne.

p> 3.

Udfyld brugeroplysningerne til download. Denne information er ikke nødvendig, men indtast venligst navn, adresse, e-mail og andre oplysninger, der ønskes.

4.

Klik på knappen 'Fortsæt til download'. < /p>

5.

Klik på knappen, der er mærket 'Download' ved siden af ​​'Executable' -iketten.

6.

Klik på 'Jeg accepterer' for at acceptere vilkårene og betingelserne for downloaden.

7. < / p>

Klik på 'Gem fil' for at gemme VNC installationsfilen til harddisken. Bemærk, at både VNC Server og VNC Client applikationer er inkluderet i alle download pakker.

8.

Dobbeltklik på den downloadede VNC installationsfil for at starte installationen.

9.

Klik på knappen 'Næste' på siden Start installation.

10.

Klik på radioknappen foran 'I Accepter 'mulighed for at acceptere vilkårene (for en anden gang).

11.

Klik på knappen' Næste 'fire gange for at acceptere alle standardindstillinger for installation.

12.

Lad afkrydsningsfelterne være markeret foran indstillingerne 'Registrer og konfigurer VNC Server for server-tilstand' og 'Start VNC Server i Server-tilstand'.

p> 13.

Klik på 'Næste'. Installationsbekræftelsessiden viser alle konfigurationsindstillinger i et resuméark.

14.

Bekræft konfigurationsindstillingerne og klik på 'Installer' -knappen. Installatøren vil kopiere filer til harddisken, mens en fremdriftslinje overvåger processen. VNC-serverkonfigurationsværktøjet startes med fanen Autentificering aktiv.

15.

Klik på knappen 'Konfigurer' for at indstille et kodeord til VNC Server.

16.

Skriv et stærkt kodeord i den første adgangskodeindsats, og gentag indtastning af adgangskoden i den anden indtastningsboks for at bekræfte.

17.

Klik på 'OK' for at indstille adgangskoden og luk dialogboksen.

18.

Klik på knappen 'Næste'. Et andet resumé af installationen vises.

19.

Klik på knappen 'Udfør'. VNC-serveren (og klienten) er nu installeret og konfigureret på computeren.

Konfigurer router til VNC-server

1.

Klik på Windows 'Start 'knappen og skriv' cmd 'i søgeindbakken. Tryk på 'Enter' -tasten. Et DOS-vindue vil starte.

2.

Skriv 'ipconfig' på kommandoprompten og tryk på 'Enter' -tasten. En liste over IP-konfigurationsdata vises på DOS-skærmen.

3.

Skriv ned den angivne IP-adresse. Denne IP-adresse vil være computerens interne IP-adresse på netværket. Luk DOS-vinduet.

4.

Åbn en webbrowser og naviger til routerens administration . Netgear og Linksys routere bruger ofte 192.168.0.1 eller 192.168.1.1 som IP-adressen til administrationsgrænsefladen. (Routerens brugervejledning angiver denne IP-adresse.)

5.

Når du bliver bedt om det, skal du indtaste administratorens bruger-id og adgangskode og klikke på 'OK'.

6.

Klik på linket 'Port Forwarding' i venstre navigationslinje i Netgear-grænsefladen, eller klik på knappen 'Programmer og spil' i den øverste navigationslinje i Linksys-grænsefladen. Klik på fanen 'Port Forwarding'. VNC Server bruger som standard Port 5900 til eksterne brugere.

7.

Skriv '5900' i både Start-indbakken og Afslut boksen.

8. Skriv den lokale IP-adresse på VNC Server-computeren. Disse oplysninger blev indhentet ved hjælp af ipconfig (og nedskrevet).

9.

Klik på afkrydsningsfeltet 'Aktiver' (Linksys) eller klik på knappen 'Tilføj' (Netgear). Port 5900 er nu åben for ekstern trafik til VNC-serveren på den angivne lokale IP-adresse.

10.

Klik på 'OK' og luk routeren. VNC Server er nu konfigureret.

11.

Åbn en webbrowser og naviger til Min IP-adresse site (se Ressourcer). Routerens eksterne IP-adresse vises. Dette er IP-adressen, som vil blive leveret til eksterne brugere, der forbinder VNC-serveren med VNC Viewer-programmet.

12.

Test forbindelsen ved at logge på en VNC Viewer-klient fra uden for netværket, skriver du den eksterne IP-adresse til VNC-serveren og logger ind med VNC-serverens adgangskode. Hvis forbindelsen er vellykket, vises skrivebordet på VNC-serveren på skærmen.

Real Virtual Network Computing (VNC) er et klient-server-program distribueret af Real Corporation, der gør det muligt for en klientcomputer at få adgang til og betjene skrivebordet på en servercomputer. Brugere kan få de grundlæggende RealVNC-klient- og serverkomponenter uden omkostninger ved at downloade softwaren fra RealVNC-webstedet. Opsætning af en VNC-server er ligetil, når nogle få detaljer er opdaget. For eksempel skal en port åbnes på routeren for at få adgang til VNC Server-programmet med VNC-klientprogrammet uden for lokalnetværket (LAN). (Porten behøver ikke åbnes på routeren, hvis der kun foretages lokale forbindelser.)