Sådan oprettes et domænenavnscertifikat i Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gem ressourcepakken (se Ressourcer) på din harddisk. Dobbeltklik på 'iis60rkt.exe' i den gemte mappe for at starte en guiden, der hurtigt installerer softwaren til dig.

2.

Vælg 'Jeg accepterer' i åbningsguiden skærm og klik på 'Næste'. Vælg 'Typisk' på skærmen 'Installationstype' og klik på 'Næste'. Softwaren installerer flere værktøjer, der bruges til webadministration på din Windows XP-maskine, herunder det selvtegnede certifikat kommandolinjeværktøj.

3.

Klik på knappen Windows 'Start' efter ressource kit installation finish. Vælg 'Alle programmer', klik på 'IIS Resources' og vælg 'SelfSSL' fra genvejslisten. Dette åbner et Windows-kommandolinjeværktøj.

4.

Skriv 'selfssl' til kommandoprompten og tryk 'Enter'. Klik på 'Y' ved bekræftelsen. Certifikatet installeres på din maskine.

5.

Åbn din webbrowser og indtast 'http: // localhost' i navigationstekstboksen. En popup vises med oplysninger om dit certifikat og verificerer den succesfulde installation.

Domænenavne certifikater giver kryptering på dine hjemmesider. Windows XP-computere bruges normalt ikke til visning af websider, men udviklere, der arbejder på krypterede websider, føjer disse certifikater til deres maskine for at teste programmet. Du kan tilføje et domænenavnscertifikat til din Windows XP-maskine til udviklingsformål for at sikre, at dine læsers informationer er beskyttet mod uautoriseret adgang, når softwaren sendes til live-servere.