Hvad er fordelene ved et lagret netværk på internettet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Internettet er rygraden i det digitale samfund. Med al handel og kommunikation foregår på nettet, er det vigtigt at sikre, at kommunikationslinjer forbliver åbne og ubemærket. Der er en række populære metoder til opsætning af netværk. En af disse, der tilbyder en bred vifte af fordele, er den lagdelte netværkstilgang. Der er flere fordele ved et lagdelt netværk, når det kommer til internetprotokoldesign.

Backup Network

Et lagdelt netværk er designet som en enkeltkæde, der leverer kasser op ad et sæt trapper. Hvert lag bruger protokollerne og softwaren i laget under det, og hvert lag kommunikerer med laget over det i hierarkiet, så det højere lag kan bruge de ressourcer, det giver. Der er to hovedtyper af lagdelt netværk --- OSI 7-lagsmodellen og DOD 5-lagsmodellen. Disse netværk giver en fordel, at hvis et lag er forkert, ophører andre lag ikke nødvendigvis med operationer, fordi de stadig kan trække på laget under dem.

Nemmere fejlfinding

En anden fordel ved den lagdelte netværksmodel er hvert lag er afhængig af de højere og lavere lag i en vis grad fra funktionalitetens standpunkt. I sig selv kan et lag være problemfrit og fast besluttet på at være fri for problemer, så yderligere fejlfinding nemt kan finde problemet, uanset hvilket lag der har problemerne. Ved at have flere lag, bliver det meget drastisk enklere at finde problemet i et netværk, end hvis alt blev samlet sammen.

Ændring af lag

Hvert lag er en separat enhed, som kan ændres. I DOD-modellen er TCP / IP-protokollen f.eks. Den funktion, der gør det muligt for HTML-lagret at fungere. Hvis der foretages en ændring af Internet Security Protocol, kan man simpelthen udskifte TCP / IP-protokollens kodning og erstatte den med hvad som helst nyt design er uden at omdanne netværket fra bunden opad. Kun de lag, der interagerer direkte med det udskiftede lag, skal ændres.