Jobbeskrivelse for en NOC-tekniker

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition af NOC

NOC står for Network Operations Center. En virksomhed eller organisation opretter en NOC for at have en centraliseret placering for at kunne boligere deres servere og netværksudstyr. At have alle eller størstedelen af ​​serverne og netværksudstyret på samme sted gør det lettere for virksomheden at yde sikkerhed og vedligeholdelse for denne vigtige del af deres interne og eksterne kommunikationsevner. NOC kan være udenfor eller inden for rammerne af virksomheden afhængigt af ledig plads, sikkerhedsmæssige overvejelser eller krav til udstyr.

Teknikerens pligter

Den ansat som NOC-tekniker har ansvaret for at overvåge og vedligeholde netværket , servere og ethvert telekommunikationsudstyr i virksomhedens datacenter. Når systemet fejler, bekymrer NOC-teknikeren netværket, reparerer og får systemet til hurtigst muligt igen. Dette kan kræve, at teknikeren arbejder på alle tidspunkter af dagen, afhængigt af hvornår netværksforstyrrelsen opstår. På grund af netværkets kompleksitet har virksomhederne ofte forskellige niveauer eller niveauer af teknikere, med hver niveau med opgave at løse mere komplekse problemer.

Uddannelseskrav

NOC-teknikere skal normalt have et gymnasium eller dens ækvivalente. Mere avanceret uddannelse og uddannelse, som f.eks. En associeret grad i telekommunikation eller en netværkscertificering, vil give ansøgeren en fordel. Den største faktor, som mange arbejdsgivere søger efter, er ofte tidligere erfaring med at arbejde på et netværkssystem, helst en, der ligner deres egen. Dette kan kræve, at en person, der ønsker at arbejde i dette job, tager en postniveau i et teleselskab til at bygge deres CV.

Lønningsområde

Ifølge Simply Hired, i juni 2010 er gennemsnitslønnen for en NOC-tekniker var $52.000. Antallet af tidligere erfaring fra ansøgeren vil være en stor faktor i startlønnen. Virksomhedstype, virksomhedens størrelse, virksomhedens beliggenhed og netværkets størrelse er også faktorer, der vil påvirke en tekniker s løn skala. Tidligere erfaring kan kvalificere ansøgeren til en højere niveau og dermed en højere løn.

Potentielle arbejdsgivere

Puljen af ​​potentielle virksomheder, der kan ansætte en NOC-tekniker, er stor. Virksomheder af alle størrelser og typer har deres egne netværkscentre. Fra juni 2010 viser Career Builder NOC-teknikerens jobåbninger med teleselskaber, sundhedsplejeudbydere, offentlige myndigheder og forsyningsvirksomheder blandt mange andre. Efterspørgslen efter denne position er stabil og vil sandsynligvis forblive, så netværksteknologien fortsætter med at udvikle sig. Mange virksomheder har brug for sikker og pålidelig internetadgang og telekommunikationsnet til at drive deres operationer effektivt og effektivt. Hvis forretningsdriften er stor nok, skal de ofte ansætte nogen til at overvåge deres netværk og holde det i gang hele tiden. NOC-tekniker er ofte den person, der ansættes for at imødekomme dette behov.