Sådan blokerer du porte med Linksys

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Lav en liste over hvilke programmer du planlægger at blokere. Nogle kan være forbundet med spil, streaming-indhold eller peer-to-peer-websteder, som f.eks. LimeWire. Dette er elementer, der kan bremse en internetforbindelse, gøre dit netværk sårbart over for hackere, reducere arbejdspladsproduktiviteten eller resultere i ulovlig aktivitet.

Find ud af hvilken port hvert blokeret program bruger. Hver softwarepakke har sine egne unikke portkrav samt forskellige måder at bestemme hvilken port den bruger, men i næsten alle tilfælde kan du finde disse oplysninger i indstillingerne 'Indstillinger' for applikationen. Se efter eventuelle 'Netværk' eller 'Avancerede' indstillinger i programmets præferencer for at finde hvilken port der kræves.

3.

Log ind på konfigurationssiden af ​​dine Linksys ved hjælp af en web browser ved at indtaste 192.168.1.1 i URL-feltet. Indtast 'admin' som både brugernavn og adgangskode. Disse er standardindstillingerne, hvis nogen af ​​indstillingerne er blevet ændret, skal du indtaste de opdaterede oplysninger.

< p> 4.

Vælg 'Port Range Forwarding' fra under 'Applications u0026 amp; Gaming 'fanen på konfigurationssiden. Indtast navnet på programmet i feltet' Application ', og start- og slutporten numre i de relevante felter, så mange applikationer bruger en række fortløbende tal til portnummeret. Hvis din applikationen bruger kun et portnummer (f.eks. iChat på en Mac bruger port 5190) og indtaster det samme nummer i både 'Start' og 'Afslut' -felterne.

5.

Klik på 'Gem' knappen nederst i vinduet for at gemme de ændringer, du har foretaget. Sørg for, at ændringerne har taget virkning ved at teste et program. Hvis du f.eks. har blokeret Port 1214 for at forhindre brugere i at bruge Kazaa , udfør en test fra en af ​​computere på netværket for at bekræfte, at du har konfigureret din Linksys-router korrekt.

Tips og advarsler

  • Du har mulighed for for hurtigt at åbne portene ved blot at tjekke 'Aktiver' og gemme dine ændringer.
  • Hvis du ikke ændrer standard sikkerhed, kan enhver bruger ændre indstillingerne på enheden.
  • Sørg for, at du ikke har blokeret portnummeret til et legitimt program ved en fejltagelse.
  • En Linksys-router er en netværksenhed, der giver brugerne adgang til delte ressourcer, som printere, filservere og internetforbindelse. Selv om de fleste mennesker sjældent har brug for at konfigurere portindstillingerne i en Linksys, er det vigtigt at vide, hvordan man håndterer denne opgave, især hvis du skal forhindre folk i at bruge dit netværk til uanvendelige formål, uanset om det er fildeling, onlinemeddelelser , abonnere på streaming indhold, forbinde eksternt eller spille online spil.