Sådan konfigureres en trådløs klient

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem netværksnavnet (eller SSID) og krypteringsnøglen, som din router bruger. Kontroller din router's manual, hvis dette ikke er trykt på bunden af ​​routeren.

2.

Åbn listen over tilgængelige trådløse netværk på din computer. kan gøres ved at højreklikke på dit trådløse ikon i systembakken og vælge valgmuligheden 'Vis ledige netværk'. Med Windows Vista eller Windows 7 skal du højreklikke på det trådløse ikon og vælge 'Connect / Disconnect'. Med Apple-computere skal du blot klikke på ikonet 'Lufthavn' øverst til højre.

3.

Vælg det korrekte netværksnavn fra listen, og tryk på knappen 'Connect', hvis du bruger Windows. Apple Wireless-klienten bruger en 'Join' -knap.

4.

Indtast krypteringsnøglen, hvis du bliver bedt om det. Computeren vil oprette forbindelse til internettet efter en få sekunder.

Tips og advarsler

  • Skift din router for at bruge en højere form for kryptering, såsom WPA, for at forbedre din sikkerhed.
  • li> Du kan forbinde til et usikret netværk, hvis du aldrig blev bedt om at indtast en krypteringsnøgle. Mange bærbare brugere ønsker mobilitet; de ønsker ikke at blive bundet til en router med en lang Ethernet-kabel, når de arbejder. Bærbare computere er almindeligt anvendt i ethvert rum i huset og endda udendørs. De fleste bærbare computere omfatter trådløse adaptere, som er indbygget. Disse adaptere tillader computere at bruge trådløse forbindelser, når de er inden for rækkevidde af en trådløs router. En trådløs klient er det program, der styrer den trådløse adapter. Operativsystemer som Windows og Mac OS X omfatter deres egne trådløse klienter; at konfigurere en er ikke svært.